Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ehliyet Kursu Fiyatları 2023: Ehliyet Kurs Harç Ücretleri 20 Bin TL’yi Bulacak

Ehliyet, kurs ve sürücü belgesi harç ücretleri son dakika gelişmesi geldi. Araçlarının sürücü koltuğuna oturmak için ehliyet alması gerekenlere kötü haber geldi. Yakıt, asgari ücret, araç fiyatları derken ehliyet fiyatlarının zirveyi göreceği söylendi. İşte o rakam..

Bu haberin fotoğrafı yok

Ehliyet Kursu Fiyatları 2023: Ehliyet Kurs Harç Ücretleri 20 Bin TL’yi Bulacak

Milyonları ilgilendiren son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yakın tarihte güncellenen asgari ücret, araç fiyatları gibi kalemler dur durak bilmiyor. Zam üstüne zam gören kalemlerdeki fiyatlar ehliyet fiyatlarını da direkt olarak etkiliyor. Ehliyet, kurs, sürücü belgesi harç ücretleri araştırması yapan vatandaşlara önümüzdeki yıl rekor zam geleceği konuşuluyor. Peki, ehliyet kursu fiyatları 2023 ne kadar?

EHLİYET HARÇ ÜCRETLERİ

Bilindiği üzere 2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 2.489 TL’ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplamda 10 bin TL’den fazla ödeme yaptı. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL’den 825,87 TL’ye çıkarıldı. Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı 20 bin TL oldu. Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı tariflerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında zam yapıldı. 

EHLİYET KURSU FİYATLARI 2023

İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı, 2024 yılında fiyatların tüm harcamalar dahil 20 bin TL’ yi bulacağını söyledi. Tolga Abacı, “Kursiyerler sınav güzergahında 14 direksiyon dersi almak zorunda. Ayrıca her bir dersin 50 dakika olması gerekiyor. Kursiyerlerin kullandıkları araçlar yoruluyor ve normalden 3 kata yakın yakıyor. Yedek parça maliyetlerimiz arttı.  Araçlarımızda 1 yılda en az 3 defa debriyaj seti değişiyor. Bu sadece basit bir örnek. Diğerlerini saydığımızda karşımızda ciddi bir maliyet duruyor. Buna kızamayız eğitim süreci içerisinde bu çok normal. Ama maliyet inanılmaz artış oluyor” dedi.

“A, A1, A2, F” sınıfları için (Engelli “A” Sertifikaları da Dahil) Harç Ücreti 825,70 TL

“B” sınıfı için (Engelli “B” Sertifikaları da Dahil) Harç Ücreti 2.489,90 TL

“B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G, M” sınıfları için Harç Ücreti 4.154,70 TL

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Anadolu’dan başlayıp dünyaya yayılan, Anadolu’nun
Sıradaki Haber Kocaeli’de ahilik ruhu yaşatılıyor