Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ek MTV İkinci Taksit Son Ödeme Tarihi Ne Zaman? gib.gov.tr MTV Borç Sorgulama Ve Ödeme Ekranı

11 ili etkileyen 6 Şubat depremi nedeniyle oluşan finansman ihtiyacını gideren ek MTV düzenlemesi sorgulama işlemleri sıklaştı. Anayasa Mahkemesine taşınan ek MTV düzenlemesi ardından gözler gecikme faiz oranı ve ikinci taksit dönemine çevrildi. Peki, ek MTV son ödeme tarihi ne zaman? İşte gib.gov.tr MTV borç sorgulama ve ödeme ekranı..

11 ili etkileyen 6

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem ardından hükümet ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kararı aldı. Depremin ardından oluşan finansman ihtiyacı için ek MTV düzenlemesi getirildi. Anayasa Mahkemesine (AYM) taşınan ek MTV düzenlemesinin iptali istemi oy birliğiyle reddedildi. Araç sahiplerinin tekrar ödemek zorunda kaldığı MTV araştırmaları sıklaştı. Tüm gözlerin çevrildiği MTV gecikme faiz oranı ve ikinci taksit dönemi merak edildi. Araç sahiplerinin MTV ne kadar, interaktif vergi dairesi, MTV borç sorgulama, MTV borç ödeme, MTV sorgulama ve ödeme, ek MTV ödeme araştırmaları sıklaştı. Peki, ek MTV son ödeme tarihi ne zaman? İşte merak edilen gib.gov.tr MTV borç sorgulama ve ödeme ekranı..

AYM EK MTV KARARI

AYM Genel Kurulu ek MTV ödemesi 2. taksit iptali işlemini görüştü. Kurul, 6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 1. maddesinin bazı hükümlerinin iptaline ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi istemiyle yapılan başvuruyu görüştü. Yüksek Mahkeme, Kanun’un bir defaya mahsus olmak üzere 2023 yılı için istenen MTV tutarı kadar ek MTV ödenmesini düzenleyen 1. maddesinin ilgili hükümlerinin Anayasa’ya uygun olduğuna ve iptal isteminin reddine karar verdi.

EK MTV SON ÖDEME TARİHİ

Araç sahiplerini ilgilendiren Ek MTV ödemesi ilk taksitinin 6 Eylül’e kadar ödenmesi gerekiyor. İlk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si karşılandı. Bu dönemi kaçıran araç sahipleri aylık yüzde 2,5 gecikme faizi ile ilk taksiti ödedi. Ek MTV 2. taksitin ödeme süresi ise 30 Kasım 2023 tarihinde sona erecek. MTV ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığının gib.gov.tr internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden ödenecek. Ek MTV ikinci taksit ödeme süresi olan 30 Kasım tarihini kaçırmayın.

İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ EK MTV BORÇ SORGULAMA VE ÖDEME EKRANI İÇİN TIKLAYIN