Ekmekte yeni dönem: Tepki yağdı!
Türk Standartları Enstitüsü, ekmeğe yeni standartlar getirdi. Yeni düzenlemeye göre, ambalajlı olanlar değil fırınlarda satılan ekmeğin üzerinde fırının adı, nerede, ne zaman üretildiği, kullanılan un, son kullanma tarihi yazılacak. Karara fırıncılardan tepki yağdı.
TSE'nin fırınlardaki ekmek satışına getirdiği yeni düzenlemeler dikkat çekti. Buna göre, ekmeğin üzerine fırının adı, nerede, ne zaman üretildiği, kullanılan un ve son kullanma tarihi yazılması zorunlu olacak.
TEMAS YASAKLANDI EKMEĞE KÜNYE GELDİ
Türk Standartları Enstitüsü (TSE), fırınlardaki ekmek satışında yeni düzenlemeye gitti. Yeni standartlar getirilirken, ekmeğin kabarması, iyi pişmesi ve yanmış olmaması zorunlu kılındı. Fırının adı, nerede, ne zaman üretildiği, kullanılan unun adı, son kullanma tarihi yazılı olacak. Ekmeğe elle temas edilmemesi için ya kağıda sarılacak ya da poşete koyulacak.
TEPKİ YAĞDI
Ekmeğe getirilen yeni düzenlemelere tüketicilerin tepkisi olumlu oldu. Kararlar, fırıncılar tarafından ise tepkiyle karşılandı. Sıcak satış yaptıklarını, ekmeği akşama kadar bekletmediklerini söyleyen fırıncılar, etiket düzenlemesinin de ekstra maliyet getireceğini belirtti.