Emeklilik dilekçesinin verileceği tarihe dikkat! Daha az maaş alacaklar

Emeklileri yakından ilgilendiren maaş farı konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Son bilgilere göre, emeklilik dilekçesini 2024 yılında verenler, 2025 yılında dilekçe verenlere göre yüzde 32 daha yüksek maaş alacak.

Emeklilik dilekçesinin verileceği tarihe dikkat! Daha az maaş alacaklar
Emeklilik dilekçesinin verileceği tarihe dikkat! Daha az maaş alacaklar

Emeklileri yakından ilgilendiren maaş farı konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Son bilgilere göre, emeklilik dilekçesini 2024 yılında verenler, 2025 yılında dilekçe verenlere göre yüzde 32 daha yüksek maaş alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile diğer bakanlıklar arasındaki görüşmeler sonucunda bu durum netleşti. Eğer yeni bir düzenleme yapılmazsa, maaş farkını giderecek bir adım atılmayacak.

140 BİN KAMU İŞÇİSİ

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik sisteminde büyük değişiklikler düşünülmediğini belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu konudaki olumsuz tutumu, yaklaşık 300 bin kişiyi etkileyecek. Bu grubun içinde 140 bin kamu işçisi yer alıyor.

YIL SONUNA KADAR...

Emeklilik dilekçesini vermek için son tarihler ise şöyle, 4/a’lı özel sektör çalışanları ve BAĞ-KUR'luların en geç 31 Aralık 2024'e kadar, kamu çalışanlarının ise 14 Ocak 2025'e kadar dilekçe vermesi gerekiyor. Aksi halde, 2025 yılında emekli maaşlarında ciddi bir düşüş yaşanacak.

DÜŞECEK

E-Devlet’te görünen emekli maaşı, 2024 yılında dilekçe verenler için 10.000 TL iken, 2025 yılında dilekçe vermeyenlerin maaşı 7.600 TL’ye düşecek. Uzun vadede en düşük emekli maaşı uygulamasının son bulması durumunda, bu kişilerin maaş kaybı daha da artabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Emekli maaşı Emekli Maaşı Zam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı