Kredi kartlarından 750 lira alınması planlanıyordu! Mahfi Eğilmez adeta ders verdi

Ünlü iktisatçı Mahfi Eğilmez aniden açıklanan ve herkesin şaşırdığı kredi kartlarından alınması planlanan 750 liralık ödeme için yeni bir açıklama yaptı. Böyle bir hatanın neden yapıldığın anlatan Eğilmez, “Bilimden uzaklaştıkça feci bir kavram kargaşasının içine giriyoruz” dedi.

Kredi kartlarından 750 lira alınması planlanıyordu! Mahfi Eğilmez adeta ders verdi

Kredi kartlarında 100 bin liranın üzerindeki limitlerden Savunma Sani Fonu için yıllık 750 liralık ödemesi planı vatandaşın tepkilerine sebep olurken Mahfi Eğilmez’den konuya dair önemli bir açıklama geldi.

PLANLANAN YENİ YASA

Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” dün TBMM’ye sunuldu. 12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmaya yönelik çok sayıda hüküm yer alırken, en dikkat çekeni ve gündemde flaş etkisi yaratan ise limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması oldu.
Buna yönelik sosyal medyada tepkiler sürerken, ekonomistler de bu durumun yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyor. Ünlü iktisatçı Mahfi Eğilmez de bu bedelin alınamayacağını belirtti.

“KREDİDEN VERGİ ALINMAZ”

Eğilmez, dün Meclis’e sunulan ve detayları ortaya çıkan düzenlemede kredi kartı limitleri 100 bin liranın üzerinde olanlardan yıllık 750 lira ücret alınmasının yanlış olduğunu açıkladı. “Borç” üzerinden vergi alınamayacağını belirten Eğilmez, paylaşımında durumu şu şekilde anlattı:
“İdarenin böyle bir hataya düşeceğini sanmam ama yine de söyleyeyim: Kredi kartı limitinden de kullanılan krediden de vergi alınamaz. Kredi borçtur. Vergi, borçludan değil krediyi veren alacaklıdan alınır. Bilimden uzaklaştıkça feci bir kavram kargaşasının içine giriyoruz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ
Mahfi Eğilmez Kredi kartı Savunma sanayi