Mahmut Gürcan açıkladı! Otomotiv sektöründe yeni dönem geliyor

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu Toplantısı"na katılarak MÜSİAD’ın etkinliklerine katılmaya özen gösterdiğini belirtti.

Mahmut Gürcan açıkladı! Otomotiv sektöründe yeni dönem geliyor
Otomotiv sektöründe yeni dönem geliyor

Gürcan, konuşmasında salgın döneminde dünyada yaşanan büyük ekonomik durgunluğu hatırlatarak, "Türkiye de bu süreçten olumsuz etkilendi, ancak küresel ticaretteki yavaşlamaya rağmen ekonomimiz üretim, istihdam ve ihracatı artırmaya yönelik adımlarla ilerlemeye devam etti. Türkiye, son 16 çeyrektir kesintisiz büyümesini sürdürüyor ve 2023'te yüzde 5,1 büyüme gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

TARİHİ BİR REKOR

Otomotiv sektörünün ihracatta önemli bir rol oynadığını vurgulayan Gürcan, 2023 yılında ana sanayi ihracatının 19,4 milyar dolara, yan sanayi dahil toplam ihracatın ise 35 milyar doları aştığını belirtti. 2024 yılının ocak-eylül döneminde otomotiv sektöründe yüzde 5,3 büyüme kaydedildiğini ve 26,9 milyar dolarlık ihracatla tarihi bir rekora ulaşıldığını söyledi.

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA HAYATA GEÇECEK

Gürcan, ayrıca ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulama zorunluluğu getirdiklerini belirterek, bu sistemin konut ilanları için uygulanmaya başlandığını ve yılbaşından itibaren tam anlamıyla yürürlüğe gireceğini duyurdu. Otomobil ilanları için de benzer bir düzenlemenin yapılmakta olduğunu, e-Devlet üzerinden araç ilanlarının verilebileceği yeni sistemin önümüzdeki aylarda hayata geçeceğini ifade etti. Gürcan, otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının sağlanması için çalışmaların sürdüğünü ekledi.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ahmet Doğan Alperen, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA
Mahmut Gürcan Selçuklu Kongre Merkezi MÜSİAD