Mehmet Şimşek: Enflasyon için tarih verdi

Bakan Mehmet Şimşek Türkiye'nin enflasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek 2026'ın sonuna işaret etti.

Mehmet Şimşek: Enflasyon için tarih verdi

Bakan Mehmet Şimşek, Brookings Enstitüsü'nde düzenlenen etkinlikte Türkiye'nin ekonomik görünümü hakkında önemli bilgiler paylaştı. Uygulanan ekonomik programın etkisiyle enflasyonun düşeceğini vurgulayan Şimşek, “Enflasyon, uyguladığımız programa yanıt veriyor” dedi.

DEVREYE GİRMEYE BAŞLADI

Şimşek, para politikasının gecikmeli etkilerinin artık devreye girmeye başladığını belirterek, “Negatif mali itki ve destekleyici gelir politikası dezenflasyon sürecini hızlandıracak” ifadesini kullandı. Bu durumun, enflasyon ile büyüme arasında bir çelişki yaratmadığını da dile getirdi.

2026'NIN SONUNDA

Bakan, cari açıktaki daralmaya dikkat çekerek, “Petrol ve gaz üretimindeki artış, enerji dönüşümü ve aktif sanayi politikalarıyla cari dengedeki iyileşmeyi kalıcı hale getiriyoruz. 2026'nın sonunda tek haneli sayıya düşecek” şeklinde konuştu. Bu gelişmeler, Türkiye'nin ekonomik sağlığını güçlendirme yönünde önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

YÜZDE 60'IN ÜSTÜNDE

Verimliliği artırmayı hedefleyen programlarının olduğunu belirten Bakan Şimşek, Türkiye'nin ticaretteki parçalanmalara karşı dayanıklı bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. Gümrük Birliği ve 27 ülkeyle serbest ticaret anlaşmalarının varlığına dikkat çeken Şimşek, toplam ihracatın yüzde 60'ının bu ülkelerle gerçekleştirildiğini ekledi.

Kaynak: Kamu Son Haber
Mehmet Şimşek Enflasyon Petrol ve gaz