Tahminini söyledi: Parasını altına yatıran yaşadı!

Dünyaca ünlü yatırım bankası Bank of America (BofA), yükselişini sürdüren altın fiyatlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerden bulundu.

Tahminini söyledi: Parasını altına yatıran yaşadı!

Altın, tarihindeki en yüksek seviyelerden birine ulaşarak 2.722 doları gördü ve bu yükselişin devam edeceği öngörülüyor.

EKONOMİK BELİRSİZLİKLER VE GÜVENLİ LİMAN YATIRIMLARI

Bank of America'nın stratejistleri, artan ekonomik belirsizlikler ve riskler nedeniyle yatırımcıların güvenli liman varlıklarına daha fazla yöneldiğini belirtiyor.

MERKEZ BANKALARININ ROLÜ

Analistler, özellikle merkez bankalarının, yükselen devlet borçları ve enflasyon tehdidine karşı koruma aracı olarak altına ilgi duyacaklarını vurguluyor. Bu durum, altının günümüzde en güvenilir yatırım araçlarından biri olarak öne çıkmasını sağlıyor.

IMF TAHMİNLERİ VE BORÇLANMA

IMF'nin tahminlerine göre, 2030 yılına kadar küresel GSYH’nin %7-8 oranında yeni harcamaların yapılması bekleniyor. Eğer bu borçlanma piyasalar tarafından kolayca absorbe edilemezse, volatilitenin artması durumunda altına olan talep artabilir.

ABD’DEKİ MALİ DİSİPLİN SORUNLARI

ABD'deki başkanlık seçimlerinin mali disiplini göz ardı etmesi, ulusal borcun önümüzdeki yıllarda rekor seviyelere ulaşma ihtimalini artırıyor. Bu durum, faiz ödemelerinin GSYH içindeki payını yükseltebilir.

BANK OF AMERICA’NIN ALTIN TAHMİNLERİ

Bank of America, altın fiyatlarının 3.000 dolara yükselebileceğini öngörüyor ki bu da %10,2’lik bir artış anlamına geliyor.

MERKEZ BANKALARININ ALTIN REZERVLERİ

Merkez bankalarının altın rezervlerindeki artış, bu güvenli varlığa olan talebin ne denli güçlü olduğunu gösteriyor; rezervlerdeki altın oranı %10’a yükseldi, bu oran on yıl önce yalnızca %3’tü. Bu gelişmelerle birlikte, altına yönelik olumlu beklentiler devam ediyor.

Kaynak: KamuSon Haber
Altın fiyatları Bank of America Merkez bankası