Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!

Ağustos ayı TÜİK verilerini değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!

Ağustos ayı TÜİK verilerini değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, işsizlik oranının yüzde 8,5'e gerilediğini açıkladı. İşsiz sayısındaki düşüşle birlikte istihdamın artırılması hedefleniyor.

GENÇ İSTİHDAMINDA ARTIŞ

Işıkhan, genç istihdam oranının 1,8 puan artarak yüzde 42,3 seviyesine ulaştığını belirtti. Ayrıca, gençlerin iş gücüne katılım oranı da 2,3 puan artarak yüzde 50,2'ye yükseldi.

KADIN İSTİHDAMINA ÖZEL VURGULAR

Kadın iş gücüne yönelik önemli adımlar atıldığını ifade eden Işıkhan, kadın işsizlik oranının yüzde 12'ye düştüğünü ve kadın istihdam oranının 1,3 puan artarak yüzde 32,9'a ulaştığını aktardı.

GELECEK HEDEFLERİMİZ

Bakanlık olarak 3 yıl içinde istihdam oranını 34 milyona çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Işıkhan, "İş Pozitif" programıyla kadınların iş gücünde daha aktif rol almasını amaçladıklarını kaydetti.

İUP PROJESİ ÜZERİNE AÇIKLAMALAR

İşgücü Uyum Programı (İUP) hakkında bilgi veren Işıkhan, özel gruplar için istihdam kolaylaştırıcı çalışmaların sürdüğünü belirtti. Program kapsamında, işsiz vatandaşlara yönelik eğitim ve istihdam destekleri sağlanacak.

YABANCI İŞ GÜCÜNÜN ROLÜ

Yabancı çalışanların yerli iş gücünü etkilemediğini vurgulayan Işıkhan, bu iş gücünün tamamlayıcı bir rol üstlendiğini belirtti. Ülkelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü sağlamak amacıyla çeşitli stratejiler geliştirileceğini ifade etti.

ASGARİ ÜCRET TESPİTİ

Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu hakkında konuşan Işıkhan, sürecin adil ve şeffaf bir şekilde yürütüleceğini, tüm tarafların çıkarlarının gözetileceğini belirtti. Bakan Işıkhan, bu süreçte asgari ücretin, çalışanların refah seviyesini artıracak şekilde belirlenmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA
Asgari ücret Vedat Işıkhan Türkiye İstatistik Kurumu