Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ekonomist Selçuk Geçer’in Dolar Tahmini Endişe Yarattı! Uzman İsim Net Konuştu: ‘Dolar Durdurulamaz’

Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı açıklamaları ile hem vatandaşları hem de yatırımcıları endişelendirdi. Dolar kuruna dair tahminlerini açıklayan Geçer rakamlarla konuştu.

Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı

Dolar kurundaki artış dolar yatırımcısının yüzünü güldürürken, vatandaşların da giderek zorlaşan bir ekonomide yaşam mücadelesi vermesine neden oluyor. Geçtiğimiz yıl sonu için 30 lira beklentisi ile çok konuşulan dolar kuru, 30 lira bandını çoktan aştı.

Dolar kurundaki artış piyasada yer alan tüm ürün ve hizmetlerin giderek zamlanmasına neden olurken özellikle emekli ve asgari ücretlileri zorlamaya devam ediyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise hem vatandaşları hem de yatırımcıları ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

‘SEÇİM DÖNEMİNE DİKKAT’

Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı açıklamalarında özellikle seçim dönemine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Dolar kurundaki yükselişin sadece bir kıpırdanmadan ibaret olmadığının altını çizen Geçer, seçimlerden sonra dolar kurunun ‘füze gibi yükselecek’ olduğunu da belirtti.

Uzman isme göre halihazırdaki ekonomik gelişmeler, dolar kurunun şekillenmesine etki ediyor. Yaptığı açıklamalarda Bakan Mehmet Şimşek’e de değinen Geçer şu ifadeleri aktardı; ‘’2024’te ne olursa olsun bütçe hedeflerimizi tutturacağız. Karmaşık işler dönemine girdik aman ha dikkatli olun. Eğer ki Mehmet Şimşek doğru ya da yanlış bu ısrarına devam eder, emekliye 10 bin TL maaş verirse, asgari ücreti bu seviyelerde tutar, iki gün sonra açlık sınırının altında kalırsak ve memur yoksulluk sınırının altına içilirse küçük bir azınlık dışında herkes mutsuz olacak. Bu iş seçimlere doğru sıkıntı yaratmaya başlar. Bu noktada Mehmet Şimşek günah keçisi ilan edilirse ortalık karışır.’’

‘TÜRKİYE’YE KİMSE PARA GETİRMEZ’

Selçuk Geçer yaptığı açıklamalarında asgari ücret ve en düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükselmesine değinirken aynı zamanda atılan ekonomik adımlardan dolayı büyük bir kesimin mutsuz olacağını ifade etti. Özellikle açlık ve yoksulluk sınırına da dikkat çeken Geçer, Türkiye’ye para akışının da risk altında olduğunu belirtti.

Son olarak Selçuk Geçer yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘’Bu noktada Türkiye’ye kimse para getirmez. Türkiye’den oluk oluk para dünyaya çıkmaya devam eder. Bu da dolarda ciddi hareketlere sebep olur. Dolar füze olacak.’’