Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ekrem İmamoğlu’ndan Fatma Kaplan Hürriyet’e icra!

Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Başyazarı Galip Ataman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i icralık ettiğini iddia etti.

Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi

Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Başyazarı Galip Ataman dün akşam saatlerinde bir köşe yazısı yayınladı. Yazısında “İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet; Allahtan korktuğunu, adaletli davrandığını, şeffaf olduğunu söylese de belgeler öyle yazmıyor.” ifadelerine yer verdi.

21 MİLYON TL’LİK İCRA

Yaklaşık 90 milyon TL’lik İcra davaları arasında  Fatma Kaplan Hürriyet’in yardım aldığı  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı icra davası olduğunu söyleyen Ataman aynı zamanda ilk sırada 21 milyon 143 bin 728 TL ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Enerji San. Tic. AŞ’nin de yer aldığını da yazdı.

İŞTE O YAZI..

“İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet; Allahtan korktuğunu, adaletli davrandığını, şeffaf olduğunu söylese de belgeler öyle yazmıyor.

İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin İhale ile yapılması gereken işleri bölerek aynı günde Doğrudan Temin yöntemiyle satın aldığı iddialarına tepki gösterse de “İhalelere teklif veren olmadığından mecburen doğrudan teminle vermek zorunda kaldık. Doğrudan temini geçen sene yüzde 2, bu sene yüzde 8.9 aştık” sözleriyle itiraf ettiğini unutuyor.

Başkan Hanım, İzmit Belediyesi’nden alacaklıların icra marifetiyle haciz başlattığını kabul etmese de Hukuk İşleri Müdürlüğünce hazırlanan Raporda “Belediyeden alacaklılar tarafından 89 milyon 312 bin 321 TL’lik İlamsız İcra Takipleri başlatıldı” yazdığının da farkında değil.

Hukuk İşleri Raporunu incelediğimde İzmit Belediyesi bırakın 5 yılı son bir yılda borç batağına battığını görünce inanamadım.

Okuduğunuzda sizler de inanamayacaksınız ama değişik tarihlerde alacaklıların İzmit Belediye Başkanlığı aleyhine Kocaeli İcra Dairelerine açtıkları davalar ve rakamlar gerçek.

Yaklaşık 90 milyon TL’lik İcra davaları arasında dikkatimi, Fatma Hanımın desteklediği, her fırsatta koşarak ziyaretine gittiği, yardım aldığı  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı icra davası çekti.

Başkanlığını Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı İBB İstanbul Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Avukatı Murat Sayın faturadan kaynaklı 21 milyon 143 bin 728,79 TL alacağını tahsil edemeyince İcra Dairesine 2023/97405 dosya ile ALACAK DAVASI açmış.

İzmit Belediyesine kestiği faturaları tahsil edemeyen alacaklılardan İcra Dairelerine 58 esnaf dava açmış.

İcra Dairelerine Alacak Davası açan esnaflardan bazıları;

Bir: 12 milyon TL alacağını alamayınca haciz memurları ile İzmit Belediyesine gelen İpek Hırdavat Tic. San. Şti’nin bugünkü alacağı 6. 018.176 TL.

İki: İstanbul Mediplast Plastik Turizm Sanayi ve Ticaret Şirketi, 6.013.548 TL

Üç: İstanbul Uygar Peyzaj 5.003.931 TL

Dört: EKON Araştırma Şti, 4.624.243TL.

Beş: Candaş Aydınlatma Sanayi Tic. AŞ, 4.794.024 TL

Altı: Ataş Mühendislik Harita İmar Ldt Şti, 3.214.120 TL

Yedi: Konya Avrasya Entegre Et Ürünleri AŞ 2.183.455 TL

Sekiz: Üreten Temizlik İşleri AŞ 2.708.049 TL

Dokuz: Tuncay Nakliyat Seyahat Ltd. Şti 1.831.446 TL

On: Muhammed Yasin Konyalı (Sporcu Alacağı),12.195.00 USD