Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Elektrikli otomobillerde matrah değişti, o otomobil 500 bin TL birden indirim aldı! Böylesi bir fiyat bir daha gelmez!

Elektrikli otomobillerde ÖTV matrah düzenlemesinin ardından gözlerin döndüğü Hyundai IONIQ 5’in yeni fiyatı şaşırttı. Aracın fiyatının 500 bin TL birden düşmesi söz konusu. İşte ayrıntılar…

Elektrikli otomobillerde ÖTV matrah

Son zamanlarda otomobil sektörünün yükselen trendlerinden olan elektrikli otomobiller, piyasalarda sıkça tercih edilir hale gelmeye başladı. Türkiye’nin kara yolarını da doldurmaya başlamış olan elektrikli otomobillerin bir süredir yenileri de piyasaya sürülmesiyle dikkat çekiyordu. Bu dönem birçok markanın podyuma çıkardığı elektrikli otomobilleri, Türkiye yollarında gezmeye devam ederken; elektrikli otomobillerden alınan matrahlar değişti. Değişen matrah dilimi, bazı modeller için indirim anlamına geldi.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’den yayımlanan kararla birlikte elektrikli otomobillerin Özel Tüketim Vergisi’nden (ÖTV) alınan matrah oranının değiştiği netleşmişti. Yeni karar sonrası bazı otomobillerin zam alması beklenirken; bazı otomobillerin ise indirim alması söz konusu halinde geldi. İndirim alması beklenen otomobiller arasında yer alan Hyundai IONIQ 5’e gelecek olan indirim ise şaşırttı. İşte Hyundai IONIQ 5’in yeni fiyatı ve özellikleri…

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN FİYATLARI GÜNCELLENECEK

Değişen matrah oranı sonrasında artık yüzde 10’luk dilime gireceği konuşulan Hyundai IONIQ 5 için fiyatın değişmesi bekleniyor. Haberi veren ünlü otomotiv yazarı Murat Tosun, Hyundai IONIQ 5 125 kW 4×2 Progressive modelinin güncel fiyatının 2 milyon 300 bin TL olduğunu hatırlatarak, kasım ayına özel kampanyada olan bu modelin yeni fiyatını açıkladı. Hyundai Türkiye yönetiminin henüz fiyat listesinde güncelleme yapmadığını belirten Tosun, IONIQ 5 125 kW 4×2 Progressive modelinin vergisiz fiyatının 1 milyon 370 bin TL olduğuna dikkat çekerek, yüzde 10’luk dilimde yer alması halinde 1 milyon 800 bin TL’den satılacağını hesapladı. Bu da neredeyse 500 bin TL’lik indirim demek.

TEKNİK ÖZELLİKLERİNE HAYRAN KALMAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Önümüzdeki günlerde indirim ile buluşması beklenen elektrikli otomobil Hyundai IONIQ 5; 170 PS güç, 350 Nm tork üreten modeli ile satışa çıkmış bulunuyor. Bu modelinde 100 km/s hızına ulaşması için 8,5 saniye gereken Hyundai IONIQ 5, maksimum hız olarak 180 km/s hız sunuyor. Hızlı şarj konusunda oldukça etkili bir teknolojiye sahip olan Hyundai IONIQ 5, ‘DC 350 kW Hızlı Şarj’ ile sadece 18 dakika gibi bir sürede şarj olabiliyor.