Elektronik Sigara Hastalığı (EVALI) Nedir? EVALI Hastalığı Belirtileri! EVALI Hastalığı Tedavisi Var Mı? Elektronik Sigara Hastalığı EVALI Öldürür Mü?

Elektronik Sigara Hastalığı (EVALI) araştırmaları hızlandı. Elektronik sigara kullanımına bağlı olarak meydana çıkan EVALI hastalığı nedir merak edildi. Milyonlarca vatandaş EVALI hastalığı belirtileri tablosuna odaklandı. Peki, EVALI hastalığı nasıl geçer? EVALI hastalığı tedavisi var mı? İşte yanıtı..

Elektronik Sigara Hastalığı (EVALI) Nedir? EVALI Hastalığı Belirtileri! EVALI Hastalığı Tedavisi Var Mı? Elektronik Sigara Hastalığı EVALI Öldürür Mü?

Elektronik Sigara Hastalığı olarak bilinen EVALI hastalığı son günlerin en çok araştırılan maddesi oldu. Elektronik Sigara Hastalığı yakalanana vatandaşlar tedavi yöntemlerini araştırırken diğer vatandaşlar da Evalı hastalığı belirtileri listesine göz atmaya başladı. Milyonların korkulu rüyası olan Evalı hastalığı nedir merak eden vatandaşlar son duruma odaklandı. Elektronik sigara kullanımına bağlı olarak akut akciğer hasarı veren Elektronik Sigara Hastaları nefes problemleri yaşamaya başladı. Peki, EVALI hastalığı öldürür mü? EVALI hastalığı tedavisi var mı? İşte merak edilen soruların yanıtı..

Elektronik Sigara Hastalığı (EVALI) Nedir? EVALI Hastalığı Belirtileri! EVALI Hastalığı Tedavisi Var Mı? Elektronik Sigara Hastalığı EVALI Öldürür Mü? - Resim : 1

ELEKTRONİK SİGARA HASTALIĞI (EVALI) NEDİR?

EVALI hastalığı akut akciğer hasarı yaratır. Akciğer iltihaplanması ve akciğerlerde yaralanmaya neden olur. 17 yaşındaki ABD’li bir öğrencide tespit edilen EVALI hastalığı elektronik sigara ve buharlaştırıcı ürünlerin kullanımıyla oluştu. Hastalar akciğer ve nefes problemlerini yoğun bir şekilde yaşar. Elektronik sigara belirtileri arasında en belirgin olarak ortaya çıkan semptomlar göğüs ağrısı, nefes darlığı, öksürük ve kalp çarpıntısı olarak bilinen taşikardidir.

Elektronik Sigara Hastalığı (EVALI) Nedir? EVALI Hastalığı Belirtileri! EVALI Hastalığı Tedavisi Var Mı? Elektronik Sigara Hastalığı EVALI Öldürür Mü? - Resim : 2

EVALI HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Nefes darlığı

Göğüs ağrısı

Öksürük

Taşikardi

Yorgunluk

Mide bulantısı

Kusma

Ateş

EVALI HASTALIĞI ÖLDÜRÜR MÜ?

Genelde kısa süreli olan EVALI hastalığı, kronik bir şekilde uzun vadede de görülebilir. Uzun vadede görülen şiddetli elektronik sigara hastalığı vakaları tehlikeli olabilir.