Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Elinde altını olanlar dikkat! Ekonomist Geçer’den önemli tüyo geldi… ‘Üzülmenize gerek yok’

Bir süredir altında gözlenen yukarı yönlü hareketler son günlerde oldukça hızlanmaya başladı. Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından kısa süreli bir çekilme yaşayan fiyatlar, yeniden yükselişe geçti. Gelişmeler yatırımcılar ve potansiyel yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken ünlü ekonomistten önemli açıklamalar geldi.

Bir süredir altında gözlenen

Yüksek enflasyon ile mücadele kapsamında uygulanan sıkı para politikaları, merkez bankalarının arka arkaya faiz artırımı kararları almalarına ve dolayısı ile de hem para piyasalarında hem de altın piyasasında dalgalanmaların yaşanmasına yol açtı. Amerika Merkez Bankası’nın aylarca uyguladığı yüksek faiz kararları yerlerini sabit faiz kararlarına bırakırken bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda işler tersine döndü. FED’in aksine aylarca faiz indirimi ve sabit faiz kararlarını açıklayan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, son aylarda ise üst üste faiz artırımına gitti.

Hem ülke içinde hem de küresel çapta etkili olan faiz kararları neticesinde döviz kurlarında ve altın fiyatlarında ciddi dalgalanmalar yaşanmaya başladı. 2024 yılına girilmesi ile birlikte döviz kurları ve altın fiyatları adına yeni rekorlar kayda geçerken geçtiğimiz günlerde Amerika’dan gelen enflasyon açıklamaları altında kısa süreli geri çekilmenin yaşanmasına aracılık etti.

Altında gözlenen düşüşün kalıcı olup olmayacağı merak edilirken açıklamanın üzerinden çok geçmeden oklar yeniden yukarı yöne döndü. Yaşanan gelişmeleri göz önünde bulundurarak çeşitli açıklamalar yapan Ekonomist Selçuk Geçer, gram altın için tarih vererek azami fiyat beklentilerini açıkladı.

“ALTININIZA ALTIN EKLEYİN”

Ons altında kısa vadede düşüşler olabileceğini öngördüğünü belirten Ekonomist Selçuk Geçer, bin 880 dolar seviyesini işaret etti. Bu düşüşün dünyadaki kriz ortamının sakinleşmeye başladığını göstermek için yaşanacağını belirten Geçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Altın geri çekildiği zaman ‘Eyvah batıyoruz’ anlamına gelmez. Alım fırsatı anlamına gelir. Elinizde altın varsa üzülmeyin. Altınınıza altın eklemeye çalışın.”

“2024 ALTIN YILI OLACAK”

Bu yılın altın yılı olacağını ileri süren Ekonomist Selçuk Geçer, ons altın tarafında 2 bin 300- 2 bin 400 dolar aralığının görüleceğini ifade etti. Geçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Faiz indirimlerinin agresifleşmesi gibi bir durum söz konusu olursa ons altında 3 bin dolar seviyesini dahi görebiliriz. Dolar 40 TL olacak. Zaten Merkez Bankası’nın beklentisi de bu yönde. Ons altın 2 bin 500 dolar seviyesine ulaştığında ise gram altın için 3 bin 225 TL seviyeleri konuşulacak.”