Elmalı güreşlerinde ŞAİBE var mı?

CW Enerji Türkiye Güreş Ligi’nin son etabı Antalya Elmalı’da gerçekleşti.

Enes Doğan finalde Orhan Okulu’yu henüz 7. dakikada mağlup etti ve ligin de şampiyonu oldu.

Güreşlerle ilgili birkaç gündür çok sayıda yorum okuyorum ve yorumların hemen hemen bir birini destekler nitelikte.

Hayrettin Gürsel isimi bir güreş severin yazdıkları dikkatimi çekti. Sizi de bilgilendirmek isterim… Bakalım Sayın Gürsel ne demiş…

ORGANİZE OLUNDU

Çok yazık oldu. Ata sporumuz olan güreşlere gölge düşürdüler. Bundan sonraki güreşlere kimsenin güveni, hevesi ve heyecanı kalmadı. Korkuteli'de başlayan kurgu, kayırma Elmalı Güreşi ile devam etti. Güreşçilerin kendi arasında başarılı olana karşı her dönemde hırsı ve kıskançlığı olanlar mutlaka olmuştur. Ancak bu kıskançlık ve hırs hakem ve hakem heyetleri tarafından görülüp, gözetilerek hiç kimsenin incinmesini, hakkının gasp edilmesine asla müsaade etmezdi. Maalesef, son iki güreşte nasıl ki güreşenler planlarını gerçekleştirmek için halkın gözü önünde tüm hileli yollara başvurup organize oldukları görüldü. Hakem ve hakem heyeti nezaretinde yaptıkları, Türk sporu adına çok üzücü olmuştur.

Organize suç işlenmiştir. Ne yapıldı sayalım…

1 Hiç başarısı olmayan Hasan Cengiz finale bırakılıyor.

2 Hasan Cengiz, kendisine verilen görevi gereği Ali Gürbüz'ü sakatlıyor.

3 Ali Gürbüz, sakatlığı nedeniyle bu sezonu kapatıyor,

BÖYLE OLUNCA NE OLDU

1 Ali Gürbüz, Korkuteli güreşini alamıyor.

2 Elmalı Güreşi’ne sakatlığı nedeniyle katılamıyor.

3 Elmalı Güreşi’ne katılmış olsa altın kemerin daimi sahibi olması engelleniyor.

4 Asıl önemlisi, Ali Gürbüz'ün lig puanı en yüksek olduğundan, bunu ancak Enes Doğan'ın Elmalı Güreşi’ni kazanması halinde Ali Gürbüz'ü geçebiliyor. Hal böyle olunca sonuç ne oldu biliyor musunuz? Organize bir şekilde amaçlarına ulaştılar.

Ali Gürbüz'e bu haksızlığı yapanlar, başta kule hakem heyeti olmak üzere bunları planlayanların hepsi organize bir şekilde suç işledikleri gibi halkın vicdanında hepsi mahkum olmuştur. Bu hakem heyeti bu güne kadar kararlarını böyle vermişlerse ülkemiz adına, güreşenler adına çok yazık olmuştur. Türk sporu adına üzgünüm.

SEYİRCİYE HAKARETTİR

Ali Yavaş isimli güreş sever şunu yazmış: Enes sezon boyunca iyi güreşler yaptı ama Elmalı güreşleri şaibelidir. Final müsabakasında aynı belediyeye ait güreşçiler yer alınca final 7 dakika sürdü. Geçen yılın şampiyonu Orhan 7 dakikada tuş olacak adam değildir. Hele hele bir de yarı finalde güreşmeyip finale dinç çıkmışken. Enes Doğan’ın Ali İhsan Batmaz yarı finalinde pili bitmişti zaten. Bu kadar kolay maç verilmez. Ya adam gibi güreşin ya da bırakın. Milleti enayi yerine koymayın. Ali Gürbüz olmasın diye kendi takım arkadaşına şampiyonluğu hediye etti. Oraya gelen seyirciye de bizlere de hakarettir bu.

İLGİLENİLMESİ GEREKEN BİR KONU

Buna benzer yüzlerce yorum var… Elmalı Güreşleri bu açıdan dikkatlice irdelenmelidir. Konu ile alakalı TGGF Başkanı İbrahim Türkiş’e de çok sayıda şikayet gidiyor. Pehlivanlarımızın her biri bizim için değerli ancak güreş izleyicisi de birçok şeyin farkında. Böylesi durumlarda Yağlı Güreş’in zarar görmemesi adına ilgililerin tedbir alması şart. Bu iddialarla ilgili de kişilerin söz hakkı olduğunu belirtiyor ve konuyu siz değerli okuyucularımıza sunuyorum.