Emekli bayram ikramiyesi artacak mı? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Emeklilere kaç TL bayram ikramiyesi verilecek?

Emekli bayram ikramiyesi artacak mı? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Emeklilere kaç TL bayram ikramiyesi verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, NTV'de katıldığı canlı yayında emekli bayram ikramiyelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Son dakika gelişmesine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, NTV'nin sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, emekli bayram ikramiyelerinin artırılması talebine ilişkin, "Bu adımlara atmaya hazırız" dedi.

Bakan Işıkhan, Ramazan ve Kurban bayramlarında 2 bin TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyelerinde artış yapılacağının sinyalini verdi.

Bakan Işıkhan, "Emekliler bizim için çok değerli. Enflasyona karşı vatandaşlarımızı ezdirmeme konusu emeklilerimiz için de geçerli. Bayram ikramiyesi de AK Parti döneminde gerçekleşti. Bunu 2018 yılında hayata geçirdik. 2 bin TL ile başladık daha sonra 2.200 TL'ye ardından da 4 bin TL'ye yükselttik. Bu kapsamda emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını öncelendiriyoruz. Emeklilerimiz müsterih olsun, Hazine Bakanımız ile görüşeceğiz gerekli değerlendirmeleri yapıp Cumhurbaşkanımıza sunacağız" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ