EMEKLİ EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ NASIL YAPILIR? 2 Evi Olan Emekli Emlak Vergisi Öder Mi? Emekli Emlak Vergisi Muafiyeti İçin Gerekli Belgeler

Emlak vergisi ödeyecek olan emekliler muafiyet araştırmalarına başladı. Birinci taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2024 olarak belirlendi. Çok sayıda vatandaş emekli muafiyetinden yararlanmak için harekete geçti. Peki, emekli emlak vergisi muafiyeti nasıl yapılır? 2 evi olan emekli emlak vergisi öder mi? İşte emekli emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler..

EMEKLİ EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ NASIL YAPILIR? 2 Evi Olan Emekli Emlak Vergisi Öder Mi? Emekli Emlak Vergisi Muafiyeti İçin Gerekli Belgeler

Emlak vergisi taksit ödeme tarihinin gelişiyle emeklilerin gündemi muafiyet dilekçesi sorgulamaları oldu. Çok sayıda vatandaşı ilgilendiren emekli emlak vergisi muafiyeti dilekçesi hazırlanmaya başladı. Emlak vergisi birinci taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2024 olarak duyuruldu. Peşin ödemeler içinde gözler 31 Mayıs tarihine çevrildi. Bu noktada milyonlarca emekli emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler sorguladı. Peki, emekli emlak vergisi muafiyeti nasıl yapılır? Emekli emlak vergisi muafiyeti kimler yapabilir? İşte merak edilenler..

EMEKLİ EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ

Emlak vergisinde hiçbir geliri olmayanlar ile gelirleri sadece emekli, dul ve yetim aylığından ibaret olan kişiler muaf tutuluyor. Engellilerden, gazilerden, şehitlerin dul ve yetim kalan ailelerinden emlak vergisi alınmıyor. Söz konusu vatandaşların emlak vergisi muafiyeti kazanması için konutun mesken olarak kullanılması ve brüt 200 metrekareyi geçmemesi gerekiyor. İlk defa emekli olanlar ile EYT emeklileri de emekli emlak vergisi muafiyetinden yararlanabiliyor.

EMEKLİ EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Emekli emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. Emekli emlak vergi muafiyeti başvurusu için Tek Meskeni Olan (İntifa Hakkına Sahip Olanlar Dahil) Emeklilere, Dul ve Yetimlere Ait Form doldurmak gerekiyor. Halihazırda çalışma hayatı devam eden emekliler emlak vergisi muafiyetinden yararlanamıyor. Yazlık evi olan emekliler ise mesken olarak kullandıkları evin vergisinden muaf olmuyor.

Kaynak: Habertürk