Emekli Maaş Farkı Neden Yatmadı? 4c, 4b, 4a Emekli Maaş Farkı Neden Yatmadı? Bağkur Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak?

Milyonlarca emeklinin beklediği emekli maaş farkı sorgulama ekranı geldi. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine verilecek olan ocak maaş zammı fark ödemeleri başladı. Birçok vatandaş emekli maaş farkı neden yatmadı merak etti. 6-7 Şubat tarihlerine odaklanan emekliler maaş farklarını ne zaman alacak sorguladı. İşte detaylar..

2024 yılına girişle maaşları yüzde 37,57 oranında zamlanan SSK ve Bağkur emeklileri yeni zam tablosuna odaklandı. Memur emeklileri ile işçi emeklileri arasındaki fark kapandı. Son etapta yüzde 49,25 zam alan emeklilerin ana gündemi maaş farkı hesapları oldu. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasında ödemelerin 6-7 Şubat tarihlerinde yapılacağını açıkladı. Müjdeli haberin ardından SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri zam farkı tutarına odaklandı. Beklenen gün geldiğinde ödemeleri hesaplarında göremeyen vatandaşlar emekli maaş farkı neden yatmadı sorusuna yanıt aradı. Peki, emekli maaş farkları yattı mı? 4a emekli maaş farkı neden yatmadı? Bağkur maaş farkı ne zaman yatacak? İşte emekli maaş farkı sorgulama ekranı..

EMEKLİ MAAŞ FARKI NEDEN YATMADI?

6-7 Şubat tarihlerini iple çeken milyonlarca vatandaş emekli farkı yatmadı diyerek arama motorlarında bu durumun nedenini araştırdı.En düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğu bugünlerde meraklı gözler emekli maaş farkı ödemelerinde oldu. Kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu gelişme ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan SSK emeklileri için 6 Şubat, Bağkur emeklileri için 7 Şubat tarihlerine işaret etti. Vedat Işıkhan, "Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız" açıklamasını yaptı.

Emekli Maaş Farkı Neden Yatmadı? 4c, 4b, 4a Emekli Maaş Farkı Neden Yatmadı? Bağkur Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak? - Resim : 1

BAĞKUR MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

SSK, Bağkur, Emekli sandığı maaş farkı ne zaman yatacak merak edenler için hemen belirtelim ki SSK emekli maaş farkı ödemeleri 6 Şubat Salı günü başladı. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlar için tarih 7 Şubat Çarşamba günü olarak verildi. Emekli Sandığı emeklileri 15 Ocak tarihinden itibaren ocak ayı sonuna kadar maaş farkı ödemelerini aldı. SSK ve Bağkur emeklileri için verilen 6-7 Şubat tarihlerinde ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağı düşünülüyor.