Emekli Maaş Farkı ÖDEME TARİHİ Son Dakika: Emekli Maaş Farkları Yattı Mı? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Maaş Farkları Neden Yatmadı? 4a, 4b, 4c Emekli Maaş Farkı Sorgulama

2024 ilk 6 ayında geçerli emekli zam oranı belli oldu. Kabine Toplantısı ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan SSK ve Bağkur emekli zammına ek yüzde 5 refah payı ekledi. 7500 TL olan en düşük emekli aylığı 10 bin TL oldu. Kök maaş zammı ardından gözler emekli maaş farklarına çevrildi. Peki, emekli maaş farkları yattı mı? Emekli sandığı maaş farkları neden yatmadı? 14 günlük maaş farkı ne kadar? İşte yanıtı..

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sıraya yerleşen emekli maaş farkları yattı mı, emekli sandığı maaş farkları neden yatmadı soruları yanıt buldu. 16 Ocak Salı günü yapılan Kabine Toplantısı ardından gözler memur emeklisinin maaş farkları ne zaman yatacak sorusuna çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli aylığını 10 bin olarak duyurdu. Geçim derdinin göbeğinde kalan emekliler yeni zamma odaklandı. Memur emekli zammı yüzde 49,25 olurken SSK ve Bağkur emekli zammı ise 5 puan artışla yüzde 42,6 oldu. Emekli kök zam ardından emekli maaşı neden 7500 yatmadı merak edildi. Peki, yeni emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli maaş farkı ne zaman yatar? 14 günlük maaş farkı ne kadar? İşte merak edilen 4a, 4b, 4c emekli maaş farkı sorgulama ekranı..

SGK EMEKLİ MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Kabine Toplantısı ardından ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜİK enflasyon rakamları ardından düşük kalan emekli aylıklarını 5 puan artırdı. 2024 yılının ilk Kabine Toplantısı ardından emeklilerin hanesine yüzde 5 refah payı yazıldı. Toplamda yüzde 42,6 zam alacak olan emekliler arasında en düşük SSK, Bağ-Kur emekli maaşı 10 bin TL olarak duyuruldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek asgari ücret, emekli ve memur zammı ile milyonların alım gücü artsa bile bunun kalıcı olması için hedefin tek haneli enflasyon olduğunu söyledi. Emekli kök maaş zammı ardından emekli maaş farkı ne zaman yatacak merak konusu oldu.

Emekli Maaş Farkı ÖDEME TARİHİ Son Dakika: Emekli Maaş Farkları Yattı Mı? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Maaş Farkları Neden Yatmadı? 4a, 4b, 4c Emekli Maaş Farkı Sorgulama - Resim : 1

4A, 4B, 4C EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN ÖDENECEK 2024?

4a, 4b, 4c emekli maaş farkları ne zaman ödenecek 2024 belli oldu. 2024 ilk 6 ayında yüzde 42,6 oranında zam gören SSK ve Bağ-Kur emekli zammının temmuz ayında diğer gruplarla eşitleneceği açıklandı. 2024 Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere senede 2 kez belirlenen emekli zammı doğrudan emeklilerin hanesine yazıldı. 6 aylık enflasyon oranı ardından yüzde 5 refah payı verilen emeklilerin maaş farkları 28 Ocak Pazar gününe kadar hesaplara geçmiş olacak. 2024 Ocak zamlı maaş alacak olan memur emekli zam farkı ay sonu itibariyle hesaplarda olacak. 2024 ocak ayı emekli maaşı zammı düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla SSK emeklikleri 17 Ocak, Bağ-Kur emeklileri 25 Ocak'tan itibaren zamlı aylıklarını almaya başlayacak. En düşük emekli aylığı ve refah payı ödemeleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.