EMEKLİ MAAŞ ZAMMI REFAH PAYI SON DURUM: Emeklilere Refah Payı Var Mı? En Düşük Emekli Aylığı Alanlara Refah Payı Var Mı?

3 Temmuz Çarşamba günü açıklana TÜİK enflasyon oranı ardından gözler yeni maaşlara çevrildi. Emekli temmuz zammı SSK'lılar için yüzde 24,73 oldu. Temmuz ayı maaşlarının yatmasını bekleyen emekliler refah payı kararı beklemeye başladı. Peki, emekli maaş zammı refah payı gelecek mi? İşte yanıtı..

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI REFAH PAYI SON DURUM: Emeklilere Refah Payı Var Mı? En Düşük Emekli Aylığı Alanlara Refah Payı Var Mı?

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği emekli maaş zammı ardından hesaplamalar başladı. 3 Temmuz'da açıklanan TÜİK enflasyon oranı aylık yüzde 1,64 yıllık ise 71,60 oldu. En düşük emekli aylığının 10 bin TL olduğu Türkiye'de emekli maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. 6 aylık enflasyon oranına göre emekli kök maaşlarına zam geldi. Ancak kök maaşına gelen zamla maaşı 10 bin TL'nin altında kalan emekliler için refah payı araştırıldı. Peki, emeklilere refah payı var mı? İşte emekli maaş zammı refah payı gelişmesi..

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI REFAH PAYI

Emekli maaş zammı refah payı için henüz resmi bir açıklama gelmedi. Emeklilere ek zam gelebilmesi için yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Emeklilere refah payı ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM GELECEK Mİ?

En düşük emekli maaşına zam gelecek mi emekli zammı refah payı gelişmesi için son karar bekleniyor. Emekli maaş zammı bilindiği üzere kök maaş üzerinden yapılıyor. Yapılacak olan zam en düşük emekli maaşı alanları kapsamıyor. Kök maaşına enflasyon farkına göre yapılan zam en düşük emekli maaşı altında kalan emekliler yine en düşük emekli maaşını almaya devam edecek. En düşük emekli maaşı yasal düzenlemeyle belirleniyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

Kaynak: Şermin Temur