EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI HESAPLAMA 2024: SSK, Bağkur Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Emekli Maaşı Temmuz Zam Oranı Kaç Olacak?

SSK ve Bağkur emeklilerinin dört gözle beklediği temmuz zammı hesapları başladı. Yılda 2 kez zam gören emekli maaşlarında temmuz oranı beklenmeye başladı. Kök maaşlarda yaşanacak değişimle emeklilerin hesapları yenilenecek. Peki, emekli maaşı zam oranı ne kadar olacak? 2024 emekli maaşı temmuz zammı kaç TL olacak? İşte yanıtı..

EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI HESAPLAMA 2024: SSK, Bağkur Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Emekli Maaşı Temmuz Zam Oranı Kaç Olacak?

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği emekli maaşı zam oranı hesaplama başladı. Yılda 2 kez zam gören SSK ve BağKur maaş zammı için gözler temmuz tablosuna çevrildi. Enflasyon farkına göre şekillenecek olan emekli temmuz zammı için beklenti büyük. SSK, BAĞ-KUR ve tarım emeklisinin kök maaşlarında yaşanacak değişim merak edilirken gözler yeni tutara çevrildi. Peki, emekli maaşı zam oranı ne kadar olacak? 2024 emekli maaşı temmuz zammı kaç TL olacak? İşte 4A,4B,4C emekli maaşı 2024 Temmuz zammı tablosu..

EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI 2024

Emekli maaşı temmuz zammı memur ve emekliler için merak konusu oldu. Enflasyon rakamlarına göre şekillenen emekli zam oranları haziran ayın enflasyon oranının açıklanasıyla belli olacak. 3 Temmuz'a kısa süre kala memur ve emeklilerin maaşlarına gelecek zam oranı beklenmeye başladı. Nisan ayı enflasyon verisi aylık 3.18 olarak açıklandı. Buna göre SGK ve Bağkur emeklileri Ocak ayı için yüzde 6.70, Şubat ayı için yüzde 4.53, Mart ayı için yüzde 3.16 olarak açıklandı. Nisan ayı 3.18 enflasyon farkı şimdiden gelmiş oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

SSK ve Bağkur emeklilerini ilgilendiren zam tablosunda üçüncü aydan oran yüzde 18.70 oldu. Temmuz ayındaki maaşlara yansıyacak olan aylık enflasyon oranı birikimli olarak ilerleyecek. Mayıs ve Haziran aylarına ait enflasyon verisinin açıklanmasıyla zam tablosu tekrar hesaplanacak. En düşük emekli maaşı 10 bin TL zamlanacak mı oran kaç olacak henüz netleşmedi.

Kaynak: Şermin Temur