Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI 2024 SON DAKİKA: Emekli Temmuz Zammı belli oldu mu? Emekliye Temmuz Zammı Ne Kadar Olacak?

Her ocak ve temmuz ayında zamlanan emekli maaşlarında son durum merak konusu oldu. Emekli maaşı temmuz zammı için gözler hükümete çevrildi. Temmuz ayına kısa süre kala milyonlarca emeklinin beklediği tablo oluştu. İlk 6 aylık dönem için yüzde 49,25 zam alan emeklilerin temmuz maaşları masaya yatırıldı. Peki, emekliye temmuz zammı ne kadar olacak? İşte emekli maaşı temmuz zammı 2024 tablosu..

Her ocak ve temmuz

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan emekli temmuz zammı 2024 son durum belli oldu. Yılda 2 kez zam gören emekli maaşları temmuz ayı tablosu beklenmeye başladı. Haziran ayı enflasyonunun belli olmasıyla ortaya çıkacak olan temmuz ayı emekli zammı için senaryolar oluşmaya başladı. 6 aylık enflasyon farkına bağlı olan emekli maaşı temmuz zammı rakam geldi. Hükümetten emekliye zam müjdesi verildi. Peki, emekliye temmuz zammı ne kadar olacak? 2024 emekli maaşı temmuz zammı ne zaman belli olacak? İşte temmuz emekli zammı 2024..

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Her yıl ocak ve temmuz dönemlerinde zamlanan emekli maaşları mayıs ayı enflasyonunun açıklanmasıyla netleşecek. Haziran ayı enflasyon oranı Temmuz ayında açıklanacak. Haziran ayı enflasyonuna bağlı olarak emeklilerin temmuz zamları kesinleşmiş olacak. Memur ve emeklilerin yılda 2 kez aldığı toplu sözleşme zammına ek olarak 5 aylık enflasyon farkı netleşecek. 2024 yılında ilk 6 aylık dönem için yüzde 49,25 zam alan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri temmuz ayında yeni zamma kavuşacak. Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayları için açıklanan enflasyon verisi 4 aylık enflasyon farkı 18,72 olarak açıklandı.

TEMMUZ BEKLENİYOR

Emekliler nisan ayında yüzde 18,72 enflasyon farkını şimdiden kazanmış oldu. Son yapılan Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi verilerine göre 6 aylık enflasyon yüzde 25,46 olarak açıklandı. Bu hesaplamalara göre temmuz ayında açıklanacak olan haziran ayı enflasyonuyla emeklilerin alacağı temmuz zammı enflasyon farkına bağlı olarak yüzde 25,46 olacak. Kesin rakamın belli olması için haziran ayı enflasyon oranı bekleniyor. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için temmuz ayını bekleyelim” diyerek refah payı açıklaması yaptı.