Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emekli Zammı Son Dakika: Emekli Zammı Ne Kadar Olacak? 2024 Emekli Maaşları Zam Tablosu

Yeni yıla sayılı gün kala emekli zammı araştırmaları hızlandı. 2024 Ocak başında belli olacak yeni emekli maaşları merak edildi. Emekli zammı ne kadar olacak günün en merak edilen konu başlığı oldu. 2024 yılbaşına geri sayıma geçen milyonlarca emeklinin beklediği zam oranı açığa çıktı. Peki, emekli maaşları ne kadar olacak? İşte o rakam..

Yeni yıla sayılı gün

Emekli haberleri son dakika açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Milyonlarca kişi bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım sorusuna yanıt aramaya başladı. Hayat pahalılığının zirveyi gördüğü, her şeyin ateş pahası olduğu dönemde vatandaş ne yapacağını şaşırdı. Ete tavuğa hasret kalan vatandaşlar ay sonunu nasıl getireceğini düşünmeye başladı. 2023 yılını geride bırakmaya sayılı gün kala merak edilen emekli zammı değerlendirmeleri hız kesmedi. Bir yandan asgari ücret bir yandan emekli ve memur zammı rakamı beklenmeye başladı. Hükümet hesapları yapmaya başladı. Kasım enflasyonu ile birlikte refah payı hariç 5 aylık emekli zammı yüzde 33,66 oldu. Memurlar içinse bu oran yüzde 45 seviyesinde yer aldı. Peki, emekli zammı ne kadar olacak? Emekli maaşları ne kadar olacak? İşte merak edilen 2024 memur emekli maaş hesaplama tablosu..

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca vatandaş geçim derdine düştüğü bugünlerde gözlerini zamlara çevirdi. 6 aylık enflasyon oranına göre uygulanan emekli zammı için çalışmalar start aldı. Kasım ayı yoksulluk sınırı 45 bin 686 TL olarak açıklandı. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti aylık 18 bin olurken gözler zor durumda olan emeklilere çevrildi. 2023 yılında asgari ücretin temmuz ve ocak olmak üzere 2 kez zam görmesi emekli maaşlarını etkilemedi. Cumhuriyetimizin 100. yılına özel tek seferlik verilen 5000 TL ikramiye çalışmayan emeklilerin hesaplarına geçti. Vatandaşlar arasında ikilik yaratan 5000 TL emekli ikramiyesi uzun uğraşlar sonucu çalışan emekliler için de gündeme alındı. Mecliste görüşülmeye başlayan çalışan emekliye 5000 TL ikramiye detayları ardından gözler ocak zammına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ortaklığında yürütülen çalışmalar ardından refah payı için hazırlıklar başladı.

2024 EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Hayat gailesine devam eden milyonlarca emeklinin gündeminde yeni yılın zam oranı yer aldı. 5 verinin netleştiği enflasyon tablosu geldi. Yılsonu beklentilerine göre tablolar şekillenmeye başladı. 10.000 sınırı aşılırken emekli zammı ne kadar olacak merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ”Ödenen primle alınan ücret arasında denge olması gerekiyor. Sürdürülebilirlik açısından bu önemli. 3-4 çalışanın 1 emeklinin maaşını karşılaması gerekiyor. Ancak Türkiye’de durum böyle değil. Emekli maaşlarında reel olarak ciddi artışlar oldu. Ancak son dönemdeki enflasyon, emekli maaşında da tartışma yarattı. Memurun zammı, memur emeklisine de yansıyacak. İşçi emeklileri biraz daha az alıyor normalde. Orayı dengelemek gerekiyor gibi bir durum var. 7 bin 500 lira altındaki maaşlar için bütçe imkanlarını zorlayarak elimizden geleni yapacağız. Ama bunu yaparken depremi unutmamak lazım, enflasyonla mücadeleyi unutmamak lazım” dedi. Yılın son ayı verilerinin belli olmasıyla zam oranı netleşecek. 3 Ocak 2024’te aralık ayı enflasyonuna bağlı olarak emekli zammı belli olacak.