Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EMEKLİ ZAMMI TEMMUZ 2024 SON DAKİKA! Emekli maaşları ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek? İşte, SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı…

Emekli maaşı Temmuz zammı için gözler 6 aylık enflasyon verilerine çevrildi. SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı emeklileri temmuz ayı maaş senaryolarını yakından takip ediyor. 5 aylık enflasyon verisi açıklandı. Açıklanan 5 aylık enflasyon farkına göre emekliler şimdiden yüzde 22,72’lik zammı hak etmiş oldu. Peki, Emekli maaşları ne kadar olacak, yüzde kaç zam yapılacak? İşte, SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı zamlı Temmuz maşı tablosu!

Emekli maaşı Temmuz zammı

Haziran ayının sonuna yaklaşırken, Temmuz ayı emekli maaşı zammı sorgulamaları başladı. Aylık enflasyon farkının netleşmesinin ardından gözler Temmuz ayı zammına çevrildi. Maaşlarına enflasyon farkı tutarında zam alan emekliler maaş zammında son durumu yakından takip ediyor. Peki, Peki, 2024 emekli zammı enflasyon farkına göre ne kadar olacak? İşte, 2024 Temmuz zamlı emekli maaş tablosu!

2024 EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Her yıl iki kez ocak ve temmuz dönemlerinde maaşlarına zam alan emekliler, 2024 yılının ilk 6 aylık dönemi için yüzde 49,25 oranında maaşlarına zam almıştı. Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları için açıklanan enflasyon verisiyle birlikte 5 aylık enflasyon farkı 22,72 olarak açıklandı. Böylelikle emekliler mayıs ayı itibarıyla yüzde 22,72 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu.

YÜZDE 25,46

Son yapılan Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre 6 aylık enflasyon yüzde 25,46 olarak hesaplandı. Bu hesaplamalar temmuz ayında açıklanacak olan haziran ayı enflasyonuyla aynı doğrultuda gelirse eğer emeklilerin alacağı zam oranı, enflasyon farkına bağlı olarak yüzde 25,46 olacak.