Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emekliler dikkat! Birçok kişi bilmiyor… Yüksek promosyon karşılığında bankanızı değiştirebilirsiniz

SGK maaş ödemeleri protokolü kapsamında bankalardan promosyon ödemesi almış olan emeklileri yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Uzmanlar, bir bankadan promosyon almış olan kişilerin daha yüksek ödeme karşılığında banka değiştirebileceklerini bildirdi.

SGK maaş ödemeleri protokolü

Ekim ayında açıklanmasını bekledikleri ek zam hayalleri suya düşmüş olan emekliler, 5 bin TL’lik Cumhuriyet ikramiyesini ceplerine koydu. İstedikleri artışın yapılmamış olması nedeni ile hayal kırıklığı yaşayan birçok kişi, şimdilerde gözlerini Ocak 2024 dönemi maaş düzenlemesine çevirdi.

Ocak ayında 6 aylık enflasyona ve refah payına bağlı olarak maaş zammı alacakları konuşulan emeklilerin ayrıca en düşük maaş tutarlarında da bir güncelleme ile karşılaşacakları ileri sürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok hükümet yetkilisinin emeklileri kapsayan önemli kararlara imza atılmış olduğunu söylemeleri, milyonları yeni dönem maaşlarının yüksek olacağı ile ilgili umutlandırdı.

Ocak 2024 maaş zammı ile ilgili çeşitli senaryolar oluşturulmaya devam edilirken emeklileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Herhangi bir bankadan promosyon ödemesi alan emeklilere seslenen uzmanlar, daha yüksek bir promosyon karşılığında banka değişiminin mümkün olduğunu vurguladı.

SÜRE DOLMAMIŞ OLSA DA DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ

SGK maaş ödemeleri protokolü kapsamında geliştirilen promosyon kampanyaları, emeklilerin maaş hesaplarının ilgili bankada 3 yıl kalacağına dair söz vermeleri durumunda geçerlidir. Bankalar, maaş hesaplarını taşıyan tüm emeklilere SGK maaşları doğrultusunda farklı tutarlarda karşılıksız ödeme gerçekleştirirler.

Birçok kişi 3 yıllık promosyon sözleşmesinin imzalanması durumunda süre dolmadan banka değiştiremeyeceğini düşünmektedir. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan uzmanlar, bu düşüncenin gerçek düzen ile bağdaşmadığını vurguladı. Uzmanlara göre 3 yıllık süre dolmamış olsa dahi daha yüksek promosyon veren bir bankaya geçiş yapılabilir. Kişinin promosyon sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı ise o bankadan aldığı toplam promosyonun 3’te 1’i kesilir ve kişi bu şekilde diğer bankaya geçiş yapabilir.

PROMOSYON TUTARLARI GÜNCELLENDİ

Emekli müşteri sayılarını artırma hedefi ile yeni kampanyalar üzerinde çalışmaya devam eden birçok banka, kasım ayında promosyon tutarlarını güncelledi. Akbank 10 bin TL’lik promosyon ödemesine ek olarak 2 bin TL tutarında chip- para hediyesi vereceğini belirtirken ING Bank da 8 bin 500 TL’lik promosyona ek 4 bin TL’lik otomatik fatura ödeme talimatı hediyesi tanımlayacağını bildirdi.

Fibabanka 7 bin 500 TL, Garanti BBVA 7.500+ 1.000 TL ve Türkiye İş Bankası 7.500 TL üst limitli promosyon ödemeleri ile gündeme geldi. Kamu bankaları ise kasım ayında da en fazla 5 bin TL tutarında promosyon ödemesi gerçekleştirecek olduklarını bildirdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…