Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emekliler için 28-29 Aralık kritik tarih! Hemen banka hesaplarınızı kontrol edin! Yıl bitmeden o tutar yatırılacak

Çalışan emeklilere verilecek olan 5 bin TL ikramiye ödemelerinde tarihler belirlemeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan detayları duyurdu. İşte emekliye 5 bin TL ikramiye detayları…

Çalışan emeklilere verilecek olan

Türkiye’de tüm emeklilere tek seferlik olmak üzere 5 bin TL nakit ikramiye ödemeleri geçtiğimiz Kasım ayında yapıldı. SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı kapsamında yer alan ve herhangi bir işte çalışmayan tüm emekliler bu ikramiye ödemelerinden yararlanmıştı.

Çalışmayan emekliler için yapılan ikramiye ödemelerinin ardından sıra çalışmayan emeklilere geldi. 5 bin TL ödemeler hakkında devam eden çalışmalar kapsamında ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan merak edilen detayları açıkladı. 86 maddelik torba yasası ile yapılacak düzenlemeler kapsamında 4.7 milyon emekliye daha ödeme yapılacak.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN?

SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı kapsamında emeklilik hakkı elde eden ancak çalışmaya devam eden emekliler için 5 bin TL ikramiye ödemelerinde tarihler netleşmeye başladı. İlk olarak çalışmayan tüm emekliler için ödenen ikramiyeler de sıra çalışan emeklilere geldi.

Ek emekli ikramiyesi düzenlemesi kapsamında kanun teklifi yayınlandı. TBMM’den onay alınmasının ardından ödeme takvimi merak edilmeye başladı. 86 madden oluşan geniş kapsamda torba yasa teklifi içine eklendi. Meclis Genel Kurulu onayı ile ödemeler yapılacak. Torba yasanın 27 Aralık Çarşamba günü Meclis’te yasalaşması ve 28 Aralık’ta da Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor. 5 bin TL emekli ikramiye ödemelerinin ise yıl bitmeden 29 Aralık’ta hesaplara geçmesi bekleniyor. Ancak kesin tarihler beli değil.

BAKAN IŞIKHAN’DAN EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT üzerinde yapılacak düzenlemeler hakkında merak edilenlere yanıt verirken, çalışan emeklilere yönelik ikramiye konusunda da detayları paylaştı. Çalışan emeklilere ikramiye ödemesi için kanun teklifi üzerinde Meclis’e sunulduğu ve Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 2 gün içinde hazırlıkların yapılacağını aktardı. Bazı tahminler ise ödemelerin Ocak ayına sarkabileceğini gösteriyor.