Emekliler tepkili: Bizleri inşallah, maşallah ile avutmayın

Emeklilere tek sefere mahsus 5 bin TL ödenmesi kararına tepki gösteren Birleşik Emekliler Sendikası Kocaeli Temsilcisi İhsan Deniz, “Bizleri İnşallah Maşallah ile avutmaya çalışmayın” dedi

Emekliler tepkili: Bizleri inşallah, maşallah ile avutmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacağını duyurmasının ardından emeklilerden tepkiler gelmeyi devam ediyor. Uzun bir süredir 7 bin 500 lira ile geçinmek zorunda kalan emekliler maaşlarına zam bekliyordu. Dün gerçekleşen Kabine toplantısından müjdeli haber bekleyen emekliler bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme alacaklarını öğrenince tepki gösterdi.

“SUS PAYI”

Birleşik Emekliler Sendikası Kocaeli Temsilcisi İhsan Deniz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Müjde” şeklinde açıkladığı ödemeye tepki gösterdi. Emeklilerin hüsrana uğradığını ifade eden Deniz, “Hiçbir emekliye umut olmamış bu karar kabul edilemez. Emekliler kök maaşlarına artış beklerken çalışan emekli hariç kararı emeklimizi derinden yaralamıştır. Bizim talebimiz emekliye 5000 TL sus payı değil emekli aylıklarının kök maaşlarına yansıtılan yoksulluk sınırı seviyesinde maaş almak yani en kötü ihtimal ile 25 bin TL civarında olması ve 2024 enflasyon farkının bu maaş üzerine enflasyon refah payı ve zam şeklinde olmasıdır. Kaldı ki bu 5 bin TL’lik sus payı emekli olup ta çalışana verilmeyecek bir yasayla düzenlenmiş olması da emekliler arasında Adaletsizlik yaratacaktır.

YOK SAYACAĞIZ

Emekli ihtiyacı olmasa zaten çalışmaz. Emekliyi memur emeklisi , asgari ücret ,seyyanen ödeme derken bir birine düşürmeye çalışıyorlar. Şimdide çalışan emekli, çalışmayan emekli diye bölme çalışmaları devam ediyor. Ne dense bizleri yoksullukla birleştirmeye çalışanlar neden ekonomik refahta yani tavanda birleştirmiyor. Sağlık kesintileri had safhaya gelmiş emekli aldığı maaşın %40 ı erimiş sefalete mahkum edilmiştir. Ekonomist tek adamın bakanları çalışan emekliyi ,dulu yetimi, engelliyi yine yok saymıştır. Adil, adaletli ayrımsız kök maaşlarımızı açlık sınırı üstünde bir maaş iyileştirmesi talep ediyoruz. Bizleri inşallah maşallah ile avutmaya çalışmayın bizleri yok sayanları bizde yerel seçimlerde yok sayacağız” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ