Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emeklilere müjde! Maaş artış rakamları belli oldu

Milyonlarca emekli vatandaşın dört gözle beklediği emekli maaş zamları hakkında uzman isimden dikkat çeken açıklamalar geldi.

Milyonlarca emekli vatandaşın dört

Milyonlarca emekli vatandaşın sabırsızlıkla beklediği maaş zammı hakkında uzman isimden açıklama geldi. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, Kamu Son Haber muhabiri Süleyman Çay’a konuştu. Yılmaz, emeklilere sevindirici bir haberi verdi. Yılmaz, emekli maaşlarına refah payı artışı yapılabileceğini öngörüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, refah payı olmayacağını açıklamış olsa da, geçtiğimiz yıllarda da benzer açıklamalar yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son anda refah payı artışı yaptığı ise Ocak ayında görülmüştü.

REFAH PAYINDA BEKLENEN SENARYOLAR

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, refah payında 3 olası senaryo olduğunu söylüyor: Yüzde 5 artış: Bu durumda emekli maaşları yüzde 30,81 artacak ve en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak. Yüzde 10 artış: Emekli maaşlarında yüzde 35,81 artış ve en düşük emekli maaşında 13 bin TL artış olacak. Yüzde 15 artış: Emekli maaşlarında yüzde 40 artış ve en düşük emekli maaşında 14 bin TL artış olacak. Yılmaz, en olası refah payı artışının yüzde 5 olduğunu savunuyor.

Memur emekli ve memur maaşları da Temmuz ayında maaş zammı yapılacak. Ancak memur maaşlarında toplu sözleşmeden dolayı zammın düşük olacağı da Yılmaz, tarafından söylendi. Yılmaz, refah payı artışının sadece memur emeklilerine yapılacağını söylerken tek tek hesapladı. 1 Temmuz’da tatil edilmesi planlanan meclis ise görevde olacak. Tatilin ertelenmesinin en temel sebepleri ise yeni vergi paketi ve maaş konusu olduğu belirtiliyor. kök maaş artışı ve refah payı konuları da yeniden gündeme geldi. Uzmanlar, mecliste bu konuların onaylanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyor.