Emeklilerin beklediği haber geliyor mu? Hem rakam, hem tarih açıkladı!

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken emeklililerin beklediği haber geldi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, seyyanen zamda hem rakam hem de tarih açıkladı. Gazeteci Ekrem Açıkel ise, seyyanen zam yapılamayacaksa bayram ikramiyelerinin 5 bin TL’ye yükseltileceğine dair kulis bilgisi paylaştı.

Emeklilerin beklediği haber geliyor mu? Hem rakam, hem tarih açıkladı!

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerinin maaşına Ocak ayında yüzde 49,25’lik artış yapılmıştı. Böylece en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükselmişti. Emekli bayram ikramiyeleri de 3000 TL olarak açıklanmıştı. Ancak bu rakamlar emeklileri tatmin etmedi. 16 milyon emekli ek zam beklentisi içine girdi.

“DUYUMLARIMIZ ÇALIŞMA OLDUĞU YÖNÜNDE”

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, seçim öncesi emekli maaşlarında seyyanen artış olabileceğini iddia etti. Aldığı bir duyumu paylaşan Erdursun, "Emekli aylıklarına 2 bin, 3 bin, 4 bin lira seyyanen artış gelebilir. Net bir bilgim yok ama bu konuyla ilgili aldığımız duyumlar yeni bir çalışmanın olduğu yönünde” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM SONUCUNU ETKİLEYEBİLİR”

Seçimlere kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘Bir miktar artış yaptık’ şeklinde bir açıklama gelebileceğini belirten Erdursun “Emeklilere zam yapmazsa hükümet beklemediği bir sonuçla karşı karşıya kalabilir. Bunun için de muhalefet konuyu dile getirmeli. İktidar hiçbir şey yapmazsa, muhalefet de konuyu çok fazla tartışmazsa, gündeme getirmezse seçmenin karar sonrasında nereye gideceği bu sefer belirsiz olur” dedi.

“SIKI ANALİZLER YAPILIYOR”

Emekli maaşlarına Mart ayında bir düzenleme yapılabileceğini iddia eden Erdursun bayram ikramiyeleri için de rakam verdi. Erdursun “Hükümet derinlemesine çalışma yapıyor. Oy oranları, emekliler üzerinde sıkı analizler yapılıyor. Bu analizler sonucunda herhangi bir kayıp yoksa artış yapmazlar, bu konu kapanır. Kayıp varsa Mart ayına kadar düzenleme yapılır. Mart ayının ilk haftası Meclis de kapanacak. Meclis kapandıktan sonra nasıl bir karar alınacak bu da önemli.

“EMEKLİ AYLIKLARI KONUSU KAPANMADI”

Seyyanen artış beklentisi çok daha sıcak. Emekli aylıkları konusu kapanmadı. Hükümet de ayrıca bir seyyanen artış yapabilir. Bayram ikramiyeleri de 5 bin TL'ye çıkarabilirler, çıkarırlarsa. Kesin bir durum yok ama beklenti çok fazla."

“SEYYANEN ARTIŞ GELEBİLİR”

“Ankara kulislerinde iki iddia öne sürülüyor” diyerek duyumlarını paylaşan Gazeteci Ekrem Açıkel ise “Birinci iddia emekli aylıklarına 2-4 bin lira seyyanen artış gelebilir. Üst rakam 4 bin TL, 2 bin liranın da altına düşülmeyecek. Hazırlık çalışması olduğu söyleniyor. Ankara’da çok gizli tutulan kulis. İddialara göre diyelim.

O RAKAMA ÇIKMA İHTİMALİ VAR

İddia iki: Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri. 2 bin liraydı. 3000 bin liraya çıkarıldı. Bayram ikramiyesine son anda bir dokunuşla eğer ekonominin durumu nedeniyle emekli aylıklarına seyyanen zam yapılamıyorsa 5 bin liraya çıkarma ihtimali var” şeklinde konuştu.

Bayram ikramiyesini, yüzde 50 artışla, 2 bin liradan 3 bin liraya çıkaracak maddeyi de içeren 8. Yargı Paketi, yeni haftada Genel Kurul’da ele alınacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ