Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emeklinin gözü bu görüşmede: CHP heyeti Mehmet Şimşek ile görüşecek

Haftanın ilk gününde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ekonomi kurmayları ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yarın (24 Haziran) saat 10.00’da bir araya gelecek. CHP heyeti bu görüşmede emeklilerin sorunlarını dile getirecek.

Haftanın ilk gününde Cumhuriyet

Ankara’da yeni haftanın ilk gününde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile saat 10.00’da bakanlıkta bir araya gelecek. Heyette ayrıca CHP’yi temsilen iki ekonomi kurmayı daha olacak. CHP heyeti ziyaret öncesi, Şimşek ile görüşmede ele alınacak konuları masaya yatırdı. Merakla beklenen kritik görüşmede Bakan Mehmet Şimşek ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe’nin yanı sıra CHP’yi temsilen Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir de olacak.

ENFLASYON FARKI KADAR ZAM

CHP’li Yalçın Karatepe, Temmuz’dan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini dile getirecek. Emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi masada olacak. Görüşmede ayrıca tarımsal desteklerin arttırılması, TÜİK verileri, Varlık Fonu gibi başlıklar da CHP’li kurmaylar tarafından gündeme getirelecek. Şimşek’in CHP heyeti ile görüşme kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP Genel Merkezi’nde yaptığı görüşmede alınmıştı.