Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emekliye 10 bin lira ikramiye sinyali

Cumhuriyet’in 100. yılı olmasından dolayı emeklilere yılbaşından önce verilen 5 bin TL’lik primin Ramazan ve Kurban Bayramlarında da verileceği iddia edildi. 

Cumhuriyet'in 100. yılı olmasından

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı olmasından dolayı emeklilere verilen 5 bin TL’lik ikramiyeler sonrasında yeni bir düzenlemenin daha yapılacağı iddia edildi. İddialara göre, yılbaşından önce emeklilere verilen 5 bin TL’lik primin Ramazan ve Kurban Bayram’larında da verileceği belirtildi.

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre; SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarının, memur emeklileri ile eşitlenerek, yüzde 49,25 oranında artış yapılması sonrasında hükümet Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen ikramiyelerini de artırmaya hazırlanıyor.  2024’ün ‘Emekliler Yılı’ ilan edilmesinin ardından ilk adımın bayram ikramiyelerindeki ücretlerde atılacağı öğrenildi.

2 BİN LİRA İKRAMİYE VERİLİYOR

Bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı konusunda farklı rakamlar konuşuluyordu ama hükümet cephesinde yapılan değerlendirmelerde emeklilere bayramlarda ödenen 2 bin liralık ikramiyenin 5 bin liraya çıkarılmasının gündeme geldiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, bu konuda hem hükümette de hem AK Parti’de bir konsensüs oluşurken; ekonomi yönetimi ile de emekli ikramiyelerinin artırılması konusunda uzlaşma sağlandığı ifade edildi.

SEÇİM ÖNCESİNDE

Emeklilere yönelik düzenleme için TBMM’den kanun çıkması gerekiyor. 31 Mart’ta seçim yapılacak olmasından dolayı TBMM çalışmalarına şubat sonu veya mart başı gibi ara verecek ancak emeklilerin ikramiyelerinde bir artış yaşanacaksa bunun belirtilen tarihlerden önce yapılması bekleniyor.  Hükümet ve AK Parti cephesinde emekli maaşlarında yeni iyileştirmeler yapılması da tartışılıyor. Ancak bu konuda, özellikle az prim ödeyenle çok prim ödeyen emekliler arasındaki makasın açılmaması gerektiğine dikkat çekiliyor. Yeni iyileştirmeler konusunda henüz bir kararın ortaya çıkmadığı belirtilirken, seçim öncesinde bu adımın atılmasının ‘zor olduğu’ belirtiliyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…