Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emekliye 5000 TL İkramiye Son Dakika: Çalışan Emekliye İkramiye Verilecek Mi?

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel 5000 TL ikramiye alan emekliler paralarına kavuştu. Çalışan emeklilere ödeme yapılmayacağı tartışma konusu olurken son dakika müjdesi geldi. Emekliye 5000 TL ikramiye son dakika açıklaması yapıldı. Peki, çalışan emekliye ikramiye verilecek mi? İşte yanıtı..

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel

Çalışan emekliye ikramiye son dakika bilgisi geldi. Son dakika haberleri arasında yerini alan çalışan emekliye 5000 TL ikramiye bombası patladı. Ocak emekli ve memur zammı öncesi milyonları rahatlatan flaş açıklama yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe sınırlarını zorlayarak Cumhuriyet ikramiyesi çalışmasını yeniledi. 2023 yılına özel yılın 3. emekli ikramiyesi hesaplara yattı. Cumhuriyetin 100. yılına özel 5000 TL ikramiye alan çalışmayan emekliler paralarına kavuştu. Dul ve yetimler dahil 12 milyonu aşkın hak sahibine ödemeler yapıldı. 5000 TL emekli ikramiyesinde kapsam dışı bırakılan çalışan emeklilere müjde geldi. Peki, çalışan emekliye ikramiye verilecek mi? İşte yanıtı..

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümü nedeniyle bir defaya mahsus ikramiye verildi. Hükümet 5000 TL emekli ikramiyesini hesaplara yatırdı. Çalışmayan emeklilerin aldığı 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi ardından tartışma çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimse enflasyona ezdirilmeyecek” talimatı ardından ocak zammı masaya yatırıldı. Ocak zammı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe sınırlarını zorlayarak emekliye 5000 TL ikramiyeleri ödedi. 5000 TL ikramiyeden çalışan emekliler kapsam dışı tutulunca sesler bir hayli yükseldi. Vatandaşlar SSK’lı, Bağ-Kurlu ve Emekli Sandığı ayırt etmeden dul ve yetimler dahil Cumhuriyet ikramiyesi ödemesine kavuştu. Dul ve yetimler hisseleri oranında emekli ikramiyesi aldı. SGK tarafından SSK’lılara 11-12-13 Kasım tarihlerinde, Emekli Sandığı ve Bağ-Kurlulara ise 14 Kasım tarihinde toplam 61 milyar TL ödeme yapıldı.

SGK’LI EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE VAR MI?

AK Partili yöneticiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “İstisnalar bize sıkıntı çıkartıyor. Emeklilerimiz için çok güzel bir adım attık ama şimdi herkes milyonlarca kişiye verilen değil, verilmeyen ikramiyeyi tartışıyor. Muhalefet partileri bunu sahada çok kullanıyor. Hiçbir politika üretemeyen muhalefet, yerel seçim meydanlarında bu konuya sarılacak. Bir düzenleme yapıp çalışan emekliler dahil tüm emeklilerin ikramiyeden yararlanmasını sağlayalım. Bu tartışmalara son verelim” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla gerekli maliyet hesaplamaları yapılmaya başladı. Kapsam dışında tutulun çalışan emekliye 5000 TL ikramiye çalışması başladı. Önümüzdeki günlerde kesin yanıt gelecek.