Emekliye Seyyanen Zam 2024 SON DAKİKA: Seçim Öncesi Seyyanen Zam Beklentisi Tavan Yaptı! Emekliye Seyyanen Zam Var Mı?

Milyonların dört gözle beklediği emekliye seyyanen zam 2024 son dakika açıklaması geldi. En düşük emekli maaşının yeterli gelmemesiyle seçim öncesi seyyanen zam beklentileri oluştu. Gazeteci Cem Küçük flaş açıklama yaptı. Peki, emekliye seyyanen zam var mı 2024? İşte yanıtı..

Emekliye Seyyanen Zam 2024 SON DAKİKA: Seçim Öncesi Seyyanen Zam Beklentisi Tavan Yaptı! Emekliye Seyyanen Zam Var Mı?

2024 ocak emekli zammı eşitlendi ve yüzde 49,25 olarak kayıtlara geçti. Geçim derdine düşen milyonlarca emekli için beklenti dönemi bitmek bilmedi. Memur ve işçi emekli zammı eşitlendi. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesi emekli kanadında hareketlilik başladı. Emekliye seyyanen zam 2024 son dakika gelişmesi gündemin en merak edilen başlığı oldu. Hayat şartlarıyla mücadeleye devam eden emekliler seyyanen zam seslerine kulak verdi. Emeklilere seyyanen zam verilecek mi merak edildi. Peki, emekliye seyyanen zam var mı 2024? İşte seyyanen zam emekli gelişmesi..

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM VAR MI 2024?

Emekliye seyyanen zam var mı 2024 araştırması hızlandı. Milyonların sıcak gündemindeki yerini koruyan emekli seyyanen zam verilip verilmeyeceği merak edildi. 2024 en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Bu tutarın yeterli bulunmaması üzerine yerel seçim öncesi emekliye ek zam beklentisi arttı. Gazeteci Cem Küçük, "AK Parti emeklilik meselesini iyi yönetemedi. AK Parti'nin yine Anadolu'yu kazanacağını ama emeklilerden bir uyarı alacağını düşünüyorum. İnsanlar AK Parti'ye tepki gösteriyor diye oyunu gidip muhalefete vermeyecek” diye konuştu. Milyonlarca emekli yeni zamlı maaşına kavuştu ama rakam beklentileri karşılamadı. Yerel seçim öncesi en düşük emekli aylığının seyyanen zam ile birlikte 12-15 bin TL bandına çıkarılacağı düşünülüyor ancak henüz resmi bir karar yok.

Emekliye Seyyanen Zam 2024 SON DAKİKA: Seçim Öncesi Seyyanen Zam Beklentisi Tavan Yaptı! Emekliye Seyyanen Zam Var Mı? - Resim : 1

SEYYANEN NE DEMEK?

Seyyanen Arapça kökenli bir kelimedir. Eşit miktarda anlamına gelen seyyanen zam düzenlemesi maaşlar için yapılır. Geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimler öncesinde memurlara 8 bin 77 TL seyyanen zam veren hükümetin 2024 yerel seçimleri öncesi bu kez yardım elini emekliler için uzatacağı konuşuluyor. Söz konusu seyyanen zam artışının bu yıl emekliler için hayata geçirileceği söyleniyor ancak henüz resmi bir açıklama yok.