Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM SON DAKİKA 2024: Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan Resmen Açıkladı! SSK, Bağkur Emekliye Seyyanen Zam Yapılacak Mı?

Temmuz ayına sayılı gün kala milyonlarca emeklinin gündemi seyyanen zam gelişmelerine çevrildi. Yılda 2 kez zam gören emekli maaşlarına seyyanen zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan seyyanen zam açıklaması geldi. Peki, SSK, Bağkur temmuz emekli maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekliye seyyanen zam yapılacak mı? İşte yanıtı..

Temmuz ayına sayılı gün

Milyonlarca emeklinin gündeminde ilk sırada yer alan emekliye seyyanen zam son dakika gelişmesi geldi. Temmuz ayına sayılı gün kala hem emekli hem de memurlar için zam hesaplamaları hızlandı. 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak TÜİK haziran ayı enflasyon oranına göre şekillenecek olan emekli maaşlarında gündem seyyanen zam oldu. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emekliler gözlerini haziran ayı enflasyon rakamlarına çevirdi. Peki, SSK, Bağkur temmuz emekli maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekliye seyyanen zam yapılacak mı? İşte seyyanen zam son dakika 2024..

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM SON DAKİKA 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi; “Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok” dedi. Ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs ayları için 5 aylık enflasyon oranı yüzde 22,72 olarak açıklandı. Geriye sadece haziran ayı enflasyon oranı kaldı.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM GLEECEK Mİ?

3 Temmuz tarihinde açıklanacak olan TÜİK haziran ayı enflasyon verisi ardından SSK ve Bağkur emeklisinin alacağı nihai zam oranı kesinleşecek. Yıl içerisinde 6 aylık periyotlar halinde maaşlarına zam alan emekliler yeni zammı temmuz ayında alacak. Öte yandan şu an 10 bin TL olan en düşük emekli maaşının kök maaşlara gelecek temmuz zammının ardından 6 aylık enflasyonun yüzde 26 olması halinde en düşük maaşı 12.600 TL olacak. Yüzde 25 zam olursa en düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak.