Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emniyet harekete geçti: Ülke genelinde ‘İncel’alarmı!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i katlettikten sonra intihar eden 19 yaşındaki cani Semih Çelik’in telefonunda yapılan incelemeler sonucunda bir mesajlaşma uygulamasında kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman, şiddet yanlısı kişileri ifade eden ve “incel” olarak isimlendirilen kişilerle iletişimde olduğu ortaya çıktı. 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Ayşenur

Semih Çelik ile ilgili yapılan incelemelerde bir mesajlaşma uygulaması üzerinden üyesi olduğu bir grupta “incel” olarak isimlendirilen kişilerle iletişim kurduğu ortaya çıktı.

‘İNCEL’ NE DEMEK?

İngilizcede “involuntary celibacy” yani “istemsiz bekar” tamlamasının kısaltılması olan “incel”, kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman olan ve şiddet yanlısı kişiler için kullanılıyor. Güvenlik güçlerinin, 81 ilde harekete geçerek siber devriye ekiplerinin 7/24 usulüyle internet üzerinde yürüttüğü takip ve izleme çalışmalarında “incel” akımı başta olmak üzere cinsel ya da şiddet ve ırkçılık içerikli yayın ve paylaşım yapan hesap ve siteleri gözlem altına almaya başladığı öğrenildi.