En büyüklere teşekkür etti!

KOTO Başkanı Necmi Bulut bugün gerçekleşen KOTO toplantısında İSO tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine giren 83 Kocaelili firmaya teşekkür etti.

En büyüklere teşekkür etti!

Kocaeli Ticaret Odası Eylül ayı meclis toplantısı bugün oda binasında bulunan Burhan Kasım Toplantı Salonunda gerçekleşti. KOTO Meclis Başkanı Hüseyin Gezer Başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında gündem maddeleri oy birliği ile onaylandı. KOTO Başkanı Necmi Bulut ve Meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Başkan Bulut, aylık faaliyet raporu hakkında sunum gerçekleştirdi. Ekonomik verileri değerlendiren Başkan Bulut, İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan en büyük 500 sanayi şirketi listesine giren Kocaelili firmaları tebrik etti.

EN BÜYÜKLERE TEŞEKKÜR

Bulut, “İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022"araştıması sonucu ilimizden 83 firma odamız üyesi 32 firma listede yer alarak bizleri gururlandırdı.” diyerek firmaları tebrik etti.

“ONLİNE İŞ BULMA FIRSATI”

KOTO Başkanı Necmi Bulut eylül ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmasına Sigorta Haftası’nı kutlayarak başladı 2018 yılından beri düzenlenen Co-Matching İkili İş Görüşmeleri etkinliğini bu yıl 6’ıncı kez düzenlendiklerini söyleyen Bulut, “32 farklı ülkeden 473 katılımcı etkinliğimize dahil oldu. Katılımcı sayısında geçen yıla kıyasla yüzde 30 artış gerçekleşmiştir. Katılımcılarımızın 249 tanesi yabancı firma temsilcisi. Etkinliğimizde 947 iş görüşmesi gerçekleşti. Türk firmalarımız yabancı firma temsilcileri ile online görüşmelerde bulunarak, olası işbirliği fırsatlarını değerlendirdiler.

“MİLLİ EĞİTİM KURUMLARI SEKTÖR BULUŞMASI”

Eylül ayı KOTO faaliyetleri hakkında bilgilendirme veren Bulut, “Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'nun iştirakleri ile, Milli Eğitim Kurumları ve Sektör Buluşması’nın bir ayağı da odamızda gerçekleşti. Geçtiğimiz haftalarda ilimizdeki mesleki eğitim kurumları yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleşen ‘Ara Eleman Çalıştayı’nın raporlarını bakanımıza iletme fırsatı bulduk. İhracat yapan firmaların pazar çeşitliliğinin artırılması ve ihracat yapmayan firmaların da uluslararası pazarlarda yer alması adına üyelerimizi ilgili kurumlarla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Türk Eximbank işbirliği ile Kredi ve İhracat Alacak Sigortası Bilgilendirme Semineri gerçekleştirdik.

BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Bildiğiniz üzere, 14 Ocak 2022 tarih ve 31719 sayılı Resmi Gazete kararı ile Kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin eğitim alması zorunlu hale gelmişti. Biz de, Ticaret bakanlığı ile imzaladığımız protokol sonucunda ilimizde Kooperatifçilik eğitimi sertifikası almayanlara yönelik 40 saatlik Kooperatifçilik eğitimi düzenlendik. Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Yönetmeliği kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinin katılımlarıyla bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.”

En büyüklere teşekkür etti! - Resim : 1En büyüklere teşekkür etti! - Resim : 2

Kaynak: HABER MERKEZİ