Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

En çok kurye can kaybı yaşayan il hangisi?

Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül (39), “Şehrimizde 3’ü kadın 33 kurye, hayatını kaybetti. İzmir için iyi bir sene olmadı. İstanbul dahil Türkiye’de en çok hayatını kaybeden kuryenin olduğu il, İzmir” dedi.

Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı

İzmir Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül, 2023 yılının İzmir’de motosikletli kuryelerin en fazla kaza yaşadığı yıl olduğunu söyledi. Türkiye genelinde İzmir’in bu konuda birinci sırada olduğunu ifade eden Akgül, “Şehrimizde 3’ü kadın olmak üzere 33 kurye, hayatını kaybetti. İzmir için iyi bir sene olmadı. İstanbul dahil Türkiye’de en çok hayatını kaybeden kuryenin olduğu il, İzmir. 300’den fazla kurye ülke genelinde kazaların ardından yaşamını yitirdi. Bunlardan 33’ü İzmir’de” dedi.

“EĞİTİMSİZ KURYE İSTEMEYİZ”

Eğitimsiz kurye istemediklerini anlatan Akgül, motor kullanabilen herkesin kuryelik yapabildiğini söyledi. Kuryelik işine talebin arttığını aktaran Akgül, “İş güvenliği eğitimi almıyoruz. Sadece mesleki yeterlilik belgesi, iyi kurye olmaya yeterli değildir. Motor kullanmayı bilen herkes maalesef kuryelik yapabiliyor. Yeni bir kanun ile B sınıfı ehliyeti olan da motor kullanabilecek. Bu durum kurye sayısının ve kazaların da artmasına neden olacak. Ölüm sayısı da artacak. Kuryelik işi yüksek gelirli gibi görünüyor ama Bağ-Kur’lu olduğumuz için KDV, gelir vergisi, motor kirası, benzin, sigorta giderlerini çıkarınca gelir düşüyor. Bütün parayı kendi cebimize koyduğumuz sanılıyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mersin’in Mut ilçesinde, Meydan Mahallesi'nde
Sıradaki Haber Mersin’de kan donduran olay! Çöpten bebek cesedi çıktı!