Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

En düşük emekli maaşı için son zam formülü! 11 bin 250 TL’yi görebilir! Hesaplar masada…

2024 yılı SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı emekli maaş zamları merakla bekleniyor. Uzman isimler ise en düşük emekli maaşı hakkında yeni zam formüllerini duyurdu. Yeni hesaba göre 11 bin 250 TL’ye çıkabilir.

2024 yılı SSK, Bağ

Türkiye’de 2024 yılına ilişkin emekli, memur ve asgari ücret zam oranları büyük bir heyecanla bekleniyor. Özellikle artan enflasyon oranları ve beraberinde gelen hayat pahalılığı gibi etkenler sonrasında zam beklentisi de bir hayli artmış durumda. Söz konusu olumsuz ekonomik etkenlerden en çok etkilenen kesim ise emekliler olmuştu. Bu nedenle emeklilere yönelik zam beklentisi oldukça arttı.

Emekli maaşlarına yönelik yapılması beklenen zam oranlarını değerlendiren SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Uşak Gündem’de yer alan habere göre yeni zam tahminlerini yaptı. 3 Ocak’ta TÜİK tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyon rakamları sonrasında zam oranları da belli olacak.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI HESAPLAMASI NASIL YAPILIYOR?

Türkiye’de memur ve emekli maaşları için zamlar her 6 ayda bir Ocak ve Temmuz aylarında yapılıyor. 6 aylık enflasyon rakamlarına göre yapılan hesaplamalar sonrasında çalışanların alacağı maaş zamları belli oluyor.

Şu an için sadece 5 aylık verilere bakıldığında bile yüzde 33,64 enflasyon oranı görülüyor. Erdursun’a göre eğer Aralık ayı enflasyonu yüzde 3 çıkarsa, yüzde 37,65, yüzde 3,50 çıkması halinde yüzde 38,32 gibi bir enflasyon farkı oluşacağı ifade ediliyor. Memur ve emeklisinin maaşları ise bu orana göre yüzde 3 olması halinde yüzde 46,65 olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşı şu anda yapılan son değişiklikle birlikte 7.500 TL olarak uygulanıyor. Ancak bu miktarın yeterli olmadığı çok sık dile getiriliyor. Özellikle Temmuz ayında yapılan maaş zamamı, kök maaşlara yansıdığı için emekliler 7.500 TL almaya devam etti.

Eğer yüzde 40 oranında bir artış yapılırsa 10 bin 500 TL, yüzde 50 oranında artış olursa 11 bin 250 TL seviyesine çıkabileceği ifade ediliyor. Ancak en düşük emekli maşında 10 bin TL beklentisi ağır basıyor.