EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI SON DAKİKA: AK Parti En Düşük Emekli Aylığı İçin Düğmeye Bastı! 2024 Temmuz En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Temmuz ayına girişle TÜİK enflasyon oranı netleşti. Memur ve emekli maaşlarını yükselten enflasyon oranı ardından gözler en düşük emekli aylıklarına çevrildi. Beklenen açıklama geldi. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte en düşük emekli maaşı son dakika..

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI SON DAKİKA: AK Parti En Düşük Emekli Aylığı İçin Düğmeye Bastı! 2024 Temmuz En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca emeklinin gündeminde en düşük emekli maaşı son dakika gelişmesi yer aldı. 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanan TÜİK enflasyon oranı aylık 1,64 yıllık ise 71,60 olarak açıklandı. Memur ve emekli aylıklarını yükselten enflasyon oranı birçok kalemi etkiledi. Maaş zamlarını dört gözle bekleyen emekliler en düşük aylık oranına odaklandı. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte emekli maaşlarında son durum..

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI SON DAKİKA

16 milyon emekli gözlerini hükümete çevirdi. Temmuz ayında emekli zammı yüzde 24,73 memur zammı ise 19,31 olarak açıklandı. Enerjiden akaryakıta kadar birçok kalemi etkileyen enflasyon oranı ardından emekli ve memur zamlarında kök maaş hesabı başladı. Yüzde 25 bile olmayan zamdan memnun olmayan emekliler hükümet beklentisine girdi. SSK ve Bağkur emeklisi halihazırda düşük olan kök maaşların artmaması nedeniyle şikayetçi olurken yeni oran beklenmeye başladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak merak eden vatandaşlar 12 bin TL ile 14 bin TL arasında oran müjdesi geldi. Şu an en düşük emekli aylığı 10 bin TL olarak hesaplara geçiyor. Emekli kök maaşında güncelleme beklenirken en düşük aylık en az 2000 TL zam olarak planlanmaya başladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ