EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI SON DAKİKA: Temmuz Ayı En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Oldu? En Düşük Emekli Maaşı Son Rakam

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren temmuz zammı netleşti. TÜİK haziran enflasyon oranı aylık 1,64 yıllık 71,60 olurken temmuz ayında yapılacak maaş zamları masaya yatırıldı. Milyonlarca emeklinin merak ettiği en düşük emekli aylıklarına yapılacak oran netleşti. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar oldu temmuz 2024? İşte yanıtı..

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI SON DAKİKA: Temmuz Ayı En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Oldu? En Düşük Emekli Maaşı Son Rakam

Milyonlarca emekli ile memurun beklediği temmuz artışları masaya geldi. 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanan TÜİK haziran ayı enflasyon oranı aylık 1,64 yıllık 71,60 oldu. Yılın ikinci yarısında geçerli olacak temmuz zammı için bekleyiş başladı. Zam hesaplarının art arda yapıldığı bugünlerde en düşük emeklilerin alacağı aylık merak edildi. SSK ve Bağkur en düşük emekli maaşı için yapılacak düzenleme gündem oldu. Peki, en düşük emekli maaşı belli oldu mu? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu temmuz 2024? İşte merak edilenler..

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU TEMMUZ 2024?

Merak edilen en düşük emekli aylığı ne kadar oldu gündeme geldi. Temmuz ayına girişle birlikte emekliye ek zam düzenlemesi için son viraja girildi. Hem hükümet hem de AK Parti kurmaylarından yeşil ışık beklenen temmuz ayı emekli zammı için çalışmalar yoğunlaştı. İlk etapta en düşük emekli aylığı alan emekliler için en güçlü senaryo incelendi. Halihazırda 10 bin TL olarak uygulanan en düşük emekli maaş artışı 6 aylık oran yüzde 24,73 oldu. Yapılan çalışmayla en düşük emekli aylığı için üç formül öne çıktı. İşte masaya gelen 3 formül..

Birinci Formül: Yüzde 24,73 oranında artırmak şeklindeki formülle taban maaş 12.500 TL'yi çıkacak.

İkinci Formül: Yıl sonu enflasyon beklentisi olan yüzde 40 uygulandı. Buna göre de taban maaş 14 bin TL olacak.

Üçüncü Formül : Taban maaşın asgari ücret ile eşitlenmesi. Bu durumda da taban maaş 17.000 TL'ye çıkıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ