Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

En Güzel Kandil Mesajı Örnekleri: Kandil Mesajı Resimli, Anlamlı Mevlid Kandili Mesajları

İslam camiasında önemli olan Mevlid Kandili araştırmaları başladı. Allah’ın rahmetinin ve bereketinin en bol olduğu gecelerden biri olan Mevlid kandilinde yapılacak ibadetlerin yanı sıra sevdiklerine mesaj atmak isteyen vatandaşlar sorgulamalara başladı. İşte en güzel en anlamı resimli Mevlid Kandili mesajları..

İslam camiasında önemli olan

En Güzel Kandil Mesajı Örnekleri: Kandil Mesajı Resimli, Anlamlı Mevlid Kandili Mesajları

“Doğum zamanı” anlamına gelen Mevlid Kur’an’da yer almaz. 26 Eylül Salı günü idrak edilen Mevlid Kandili, Peygamber efendimizin dünyaya gelişinin yıl dönümüdür. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ibadetler, dualar ve çeşitli etkinliklerle geçen Mevlid Kandili gününde sevdiklerinize bir mesaj atabilirsiniz. İşte birbirinden güzel ve anlamlı Mevlid Kandili mesajları..

MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ

Doğum, doğum yeri ve doğum vakti anlamlarına gelen mevlid kelimesi, peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunu anlatmak için kullanılıyor. Mevlid-i Nebi olarak da anılan ve Türkiye’de Mevlid Kandili olarak bilinen gece Müslüman alemi için büyük önem taşıyor. Hz. Muhammed’in doğum yıl dönümü için başlayan mevlid töreni giderek, Kadir, Mi’rac, Regaib ve Berat gecelerinde veya sünnet, evlenme, ölüm, deprem gibi önemli olaylar vesilesiyle yapılmaya başlandı ve toplumsal gelenekte yer alan önemli bir dini-kültürel öge oldu.

MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI

-Eğilerek yükselmenin adıdır namaz. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

-Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun.

-Bu mübarek günlerimizde mü-min kullara, özel ve vazgeçilmez dostlara ailecek dualarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Kandiliniz kutlu olsun.

-Allah hepimize Efendimiz’in (sas)şefkatiyle dünyaya bakabilmeyi nasip etsin. Taşlanırken dahi merhamet etmişti. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.

-Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

-Allah’ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece. Hayırlı kandiller!

-Bugün ellerini semaya gönlünü Mevlaya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun.

-Hu diyelim dilde zikir yurekte şükür olsun. Hayy diyelim iman da aşk ihsan da vuslat olsun.. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun..

-Benim sünnetimi yaşatan beni sevmiş olur. Beni seven, Cennet’te benimle beraber olur.” (Hadis -Tirmizi) Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

-Güneşi yüreğinde gözleri ufuklarda muhabbet yolcuları arasında cennet hesabı yapmayan cennetlikler arasında olmanın duasıyla hayırlı kandiller.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başrollerinde Demet Evgar, Buğra Gülsoy
Sıradaki Haber Bahar Dizisi Yeni Sezon İlk Bölüm Hangi Kanalda? Bahar 17. Bölüm Hangi Canlı Yayın Linkinde?