Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

En İyi 12 İlyas Salman Filmi! Mutlaka Göz Atmanız Gereken İlyas Salman Filmleri Listesi

Kariyerine Çöpçüler Kralı ile başladıktan sonra tüm Türkiye’nin tanıdığı bir sima haline gelen İlyas Salman başarılı oyunculuğu ile unutulmazlar arasında yerini aldı. Başarılı tiplemeleri ile dikkat çeken oyuncunun en iyi filmlerini sizin için yazdık.

Kariyerine Çöpçüler Kralı ile

Oyunculuğa 1977 yılında Çöpçüler Kralı ile hızlı bir giriş yapan İlyas Salman köylü tiplemesi ile herkesin beğenisini kazandı. Kariyerinin ilerleyen zamanlarında kendi yazdığı filmlerde de rol aldı. Sayısız klasik role can veren İlyas Salman’ın mutlaka göz atılması gereken filmlerini sizin için araştırdık.

ÇÖPÇÜLER KRALI (1977)

Hareketli bir mahallede çöpçülük yapan Apti burada yaşayan Hacer isimli kıza aşıktır. Aynı mahallede görev yapan zabıta memuru da Hacer’le evlenmek ister. Apti genç kızı etkilemek için elinden gelen her şeyi yapsa da parasız olduğu için çabaları sonuçsuz kalır. Bir tesadüf sonucu gazinoya girmeyi başaran Apti’nin talihi beklemediği bir şekilde döner.

KİBAR FEYZO (1978)

Askerlik görevini tamamlayan Feyzo ilk iş olarak çocukluk aşkı olan Gülo’yu babasından ister. Maho Ağa kızı Gülo’yu en yüksek başlık parası veren kişiyle evlendireceğini açıklar. Bilo ile bu uğurda mücadele eden Feyzo sonuç olarak Gülo’yu almayı başarır. Paranın yarısını ödeyen Feyzo diğer kısmını senetler halinde ödeyecektir. Para kazanmak için şehre gidip döndükten sonra pek çok şeyin değiştiğini görür.

SARI MERCEDES (1993)

Türkiye’ye tutunamayıp Almanya’ya göçen Bayram yoksulluktan kurtulmayı hayal eder. Yıllarca alın teri döktükten sonra bir Mercedes almayı başarır. Amacına ulaşıp Türkiye’ye dönme kararı alan Bayram’ı bu yolda zorluklar bekler.

MISIR ADASI (2014)

Torunu ile sakin bir hayat süren çiftçi her yıl mısır ekimi yapar. Tarım sezonu geldiğinde yine torunu ile mısır ekmek için toprağı bellemeye başlar.  Gürcistan ile Abhazya arasında çalışan dede torun bu süreçte yalnız askerleri görür. Yaralı askerlerden birinin mısır tarlasına gizlenmesi bu ikilinin sakin hayatının son bulmasına neden olur.

ÇİÇEK ABBAS (1982)

Sahtekâr ve dolandırıcı bir minibüs şoförü olan Şakir kendisinin zıttı olan saf, iyi niyetli, dürüst muavin Şakir ile çalışır. İkilinin aynı kadına âşık olması aralarında beklenmedik bir rekabetin canlanmasıyla sonuçlanır.

BANKER BİLO (1980)

Bilo ve köylü gençler para kazanma hayaliyle Almanya’ya gitme hayali kurar. Köyün ağası Maho para toplayıp onları Almanya’ya göndermeyi vadeder. Paraları topladıktan sonra Bilo ve diğer köylü gençleri Almanya diye İstanbul’a yollar. İstanbul’a gönderildiğini anlayan Bilo intikam planları kurmaya başlar.

ŞEKERPARE (1983)

Osmanlı Devleti’nde komiser olan Ziver Bey yüksek haraç topladığı için pek sevilmeyen biridir. Cumali adında bir bekçinin karakola tayin olması Ziver Bey’in iş ve özel hayatında sorunlar yaşamasına neden olur. Semtte düzeni sağlamak isteyen Cumali, Şekerpare adında bir kadına âşık olur. Şekerpare ise Ziver Bey’e yanıktır. Bu aşk üçgeni semtte hareketli zamanlar yaşanmasıyla sonuçlanır.

HABABAM SINIFI DOKUZ DOĞURUYOR (1972)

Hababam Sınıfı’na doğudan bir aşiret reisinin oğlu nakil olur. Bilo adındaki bu öğrenci sınıfta ağa gibi davranmaya başlar. Bilo’nun dışında Hürrem adında bir öğretmen de okula nakil olmuştur. Aynı yıl Ayşe ve Ömer’in aşkı tüm sınıf tarafından konuşulur. İkilinin bebek sahibi olması işleri karıştırır.

HABABAM SINIFI GÜLE GÜLE (1981)

Doğulu edebiyat öğretmeni Mehmet Bülbül, Özel Çamlıca Lisesi’nde göreve başlar. Doğulu olması öğrenciler arasında dalga konusu olur. Öğrenciler ile arasını iyi tutmaya çalışan Mehmet öğretmen tüm yıl bunun için uğraşır.

DOLAP BEYGİRİ (1982)

Dürüst bir memur olan Ali rüşvete karşı çıkan biridir. İstanbul’a tayini çıktıktan sonra ablası Hacer ve eniştesi Yakup ile yaşamaya başlar. Yakup’un yeğeni de aynı evde yaşar. Cami yapımı için toplanan parayı alıp kaçan eniştesi nedeniyle Ali ve Ayşe aynı evde yalnız kalır. Bu esnada Ali memurların rüşvet almasına engel olduğu için kovulur. Evlenen ikiliyi zor zamanlar bekler.

ERKEK GÜZELİ SEFİL BİLO (1979)

Eski eşkıyalar Şivan ve Hüso sık sık anılarını anlatır. Bu hikayelerden etkilenen Bilo eşkıya olmaya özenir. Şivan ve Hüso’yu zorla dağa çıkaran Bilo üçlü arasında eğlenceli zamanlar yaşanmasını sağlar.

GECE (2014)

Sorunlu bir ailede yetişen Süsen mutlu olmak için Yusuf ile evlenir. Sevdiği adamın başka birine dönüştüğünü gören Süsen zor zamanlar geçirir. Hayatlarının değişmesi ile birlikte tüm sorunlara rağmen bir arada durmak zorundadırlar.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fransa'da jüri başkanlığını Amerikalı oyuncu
Sıradaki Haber 77. Cannes Film Festivali yarın başlıyor