Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

En iyi kamera o markanın akıllı telefonunda! Ne Apple ne Samsung… Çok şaşıracaksınız

Akıllı telefonların kamera kaliteleri üzerine araştırma yürüten bir kuruluş, sonuçları kamuoyu ile paylaştı. En iyi kameraya sahip olan o marka, herkesi şaşkına çevirdi. İşte detaylar…

Akıllı telefonların kamera kaliteleri

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte akıllı telefonlar da dünya genelinde yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Bugün haberleşmekten çok daha fazlasını kullanıcılarının önüne seren cihazlar, ayrıca sosyal medya platformları arasında da rekabeti kızıştırdı.

Sosyal medya platformları akıllı cihaz kullanıcılarının bir numaralı eğlence yerleri arasında yer almaya devam ederken o platformlarda fotoğraf ve video paylaşımları da rekor seviyelere dayandı. Gerek içerik üreticileri gerek ise de birçok ünlü isim, ‘En iyi pozu ben veririm’ yarışına girdi. Bu noktada cihazların kamera performansları da büyük bir önem kazandı. Bu konu üzerine bir araştırma yürüten DxOMark, akıllı telefonların kameralarını puanlandırdı. Yapılan testler sonucunda en iyi kameranın hangi markaya ait olduğu gözler önüne serildi.

ZİRVENİN SAHİBİ BELLİ OLDU

Akıllı cihazlar bulunan kameraların görüntü kaliteleri üzerine bir araştırma yürüten ‘DxOMark’ isimli kuruluş, çalışmanın sonuçlarını kullanıcılar ile paylaştı. Yeni yapılan testler sonucunda 157 puan alarak kamera kalitesi ile zirveye yerleşen isim Huawei oldu. Huawei’nin Mate 60 Pro+ cihazı, tüm zamanların en iyi kamera kalitesi değerlendirmesine layık görüldü.

Kamera kalitesi ile sektörün en çok tercih edilenlerinden olan iPhone cihazları bile geride bırakan Huawei Mate 60 Pro+’ın öne çıkan özellikleri şu şekilde sıralandı:

– 48 megapiksellik birincil kamera

– 40 megapiksellik ultra geniş açılı kamera

– 59 megapiksellik ultra makro telefoto kamera

– Kirin 9000S işlemci

– 16 GB’lık RAM

– 512 GB ve 1TB depolama

– 5000 mAh’lık pil

– 5G

TELEFON MODELLERİNE GÖRE KAMERA PERFORMANSLARI

DxOMark’ın araştırması sonucunda en iyi kamera performansına sahip olan akıllı cihaz Huawei Mate 60 Pro+ olarak belirlendi. Cihaz yalnızca performansı ile değil güncel satış fiyatı ile de dikkat çekerken listede yer alan diğer cihazlar ve kuruluş tarafından hesaplanmış olan kamera puanları şu şekilde sıralandı:

– Huawei P60 Pro: 156

– iPhone 15 Pro Max: 154

– iPhone 15 Pro: 154

– Google Pixel 8 Pro: 153

– Oppo Find X6 Pro: 153

– Honor Magic5 Pro: 152

– Oppo Find X6: 150

– Huawei Mate 50 Pro: 149

– Google Pixel 8: 148

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ChatGPT kullanıcıları için heyecan verici
Sıradaki Haber Ücretsiz ChatGPT kullanıcılarına büyük sürpriz: Artık özel GPT’ler de sizinle!