EN KOLAY AŞURE TARİFİ: Tam Ölçülü Klasik Aşure Malzemeleri! Aşure Nasıl Yapılır? Muharrem Ayı Aşure Süsleme Malzemeleri

Bolluk bereket ve birliği simgesi olan aşure ayı geldi çattı. Muharrem ayında kaynatılan aşure kazanlarında buğday ile meyveler buluştu. Muharrem ayının 10. günü aşure yapımına başlandı. Peki, aşure nasıl yapılır? İşte merak edenler için tam kıvamında aşure tarifi..

EN KOLAY AŞURE TARİFİ: Tam Ölçülü Klasik Aşure Malzemeleri! Aşure Nasıl Yapılır? Muharrem Ayı Aşure Süsleme Malzemeleri

İslam inancında özel bir yeri olan aşure günü geldi çattı. Peygamberlerin hayatında önemli hadisenin yaşandığı, bereket, paylaşma birlik ve beraberliğin simgesi aşure tencereleri kaynatılmaya başladı. Muharrem ayının onuncu günü olan aşure gününde binbir çeşit meyve ve bakliyatın yer aldığı aşure malzemesi belli oldu. Peki, aşure nasıl yapılır? İşte kolay aşure tarifi ve aşure süsleme malzemeleri..

EN KOLAY AŞURE TARİFİ

2 su bardağı aşurelik buğday

2 yemek kaşığı pirinç

2 su bardağı haşlanmış nohut

2 su bardağı haşlanmış fasulye

150 gram kuru kayısı

150 gram kuru incir

150 gram kuru üzüm

1 su bardağı fındık

4 litre sıcak su

1 tatlı kaşığı karanfil

1 çay bardağı su

1,5 su bardağı sıcak süt

3 su bardağı toz şeker

1 fiske tuz

1 fiske karabiber

EN KOLAY AŞURE TARİFİ: Tam Ölçülü Klasik Aşure Malzemeleri! Aşure Nasıl Yapılır? Muharrem Ayı Aşure Süsleme Malzemeleri - Resim : 1

AŞURE NASIL YAPILIR?

Tam ölçülü aşure yapmak için nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Buğdayı yıkayıp üzerine kaynar su dökün. Suyunu süzüp tekrar yapın.

2 litre su ekleyip 1 saate yakın buğdayı kaynatın. Kuru kayısı ve kuru inciri küçük küçük doğrayın. Daha sonra doğranmış meyveleri ve kuru üzümü sıcak suda bekletin.

Suyu azalan buğdaya su ekleyin. Yumuşayan buğdaya yıkanmış pirinç, pişmiş nohut, haşlanmış fasulye, küçük doğranmış kayısı, incir ve kuru üzümü ekleyin.

Küçük cezve içine karanfil alıp suyu ekleyin. Karanfil suyu, fındık, sıcak süt, şeker, isteğe bağlı tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Aşure hazır.

Hazırlanan aşureyi kaselere döküp soğumaya bırakın. Soğuyan aşurelerin üzerini nar, Hindistan cevizi, Antep fıstığı, fındık, çilekle süsleyip servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri