EN LEZİZ GELİNİM MUTFAKTA BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ: Boşnak Böreği Nasıl Yapılır? 9 Mayıs Gelinim Mutfakta Boşnak Böreği Malzemeleri

Ev hanımlarının severek takip ettiği Gelinim Mutfakta 1384. bölüm ödevi Boşnak Böreği oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Boşnak Böreği püf noktaları verildi. Peki, Boşnak Böreği nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Boşnak Böreği tarifi..

EN LEZİZ GELİNİM MUTFAKTA BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ: Boşnak Böreği Nasıl Yapılır? 9 Mayıs Gelinim Mutfakta Boşnak Böreği Malzemeleri

Gelinim Mutfakta Boşnak Böreği tarifi araştırmaları hızlandı. Hafta içi her gün saat 13.00 olduğunda yayına giren Gelinim Mutfakta 1384. bölüm gelinlerin ödevi Boşnak Böreği oldu. Haftanın dördüncü günü Boşnak Böreği yapımı için tezgah başına geçen gelinler kolları sıvadı. Damak çatlatan lezzetiyle gün sofralarının olmazsa olmazı Boşnak Böreği püf noktalarını sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Boşnak Böreği tarifi..

EN LEZİZ GELİNİM MUTFAKTA BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ: Boşnak Böreği Nasıl Yapılır? 9 Mayıs Gelinim Mutfakta Boşnak Böreği Malzemeleri - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

5 su bardağı un

2 tatlı kaşığı tuz

2 su bardağı ılık su

Üzerine ve İçine Sürmek İçin;

50 gram tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin:

500 gram kıyma

2 adet kuru soğan

Tuz, karabiber

BOŞNAK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Boşnak Böreği için önce un, su, tuz ile hamuru yoğurup dinlendirin. Üzerine ve içine sürmek için tereyağı ile sıvı yağı karıştırın.

Hamuru 4 parçaya ayırıp tabak büyüklüğünde açın. Bir yemek kaşığı karışım yağdan döküp üzerine açtığınız hamuru koyun. Tüm hamurlara bu işlemi uygulayın.

Sırayla açılan hamurları elinizle bastırıp açın. İçine hazırlanan kıymalı harçtan koyup ince katlayarak rulo haline getirin. Bütün hamurları bu şekilde dizin.

Üzerine kalan yağı sürüp fırında üstü kızarana kadar 200 derecede 30 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..