Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ender Saraç Davasında Son Karar: Beraat Etti! Ender Saraç Kimdir?

Beslenme Uzmanı Ender Saraç, Cinsel İstismar İddialarında Beraat Etti: “Suçu İşlemedim, Bir Komploya Kurban Gittim” Ender Saraç Kimdir?

Beslenme Uzmanı Ender Saraç,

2017-2021 yılları arasında Beşiktaş’ta yaşanan ve 13 yaşındaki oğluyla ilgili cinsel istismar suçlamalarıyla ilgili olarak yargılandığı davada, İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraat ettiği kararla sonuçlanmıştır. Savunmasında suçsuzluğunu vurgulayan Saraç, mahkemeden adaletin tecelli etmesini talep etmiştir.

Duruşmada, Saraç’ın avukatı Altın Mimir, müvekkilinin ve çocuğunun davanın en büyük mağdurları olduğunu belirterek beraatini talep etmiştir. Saraç ise son sözünde suçu işlemediğini ve komploya uğradığını iddia ederek mahkemeden beraatini talep etmiştir.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, 5 Aralık 2023’te mağdur çocuk M.S’nin okuldaki öğretmenlere babası Ender Saraç’ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattığı belirtilmiş, ancak sonraki ifadelerinde suçlamalarını geri çektiği ifade edilmiştir. Anne Benan Saraç da eşinin çocuklarına karşı herhangi bir cinsel davranışta bulunmadığını ve aile içinde psikolojik ve ekonomik şiddet uyguladığını iddia etmiştir.

İddianamede, suçlamaların temelsiz olduğu ve mağdurun ilk ifadesinin samimi olduğu dile getirilmiştir. Sanık Ender Saraç hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 12 yıl 6 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti, ancak mahkeme suçsuzluğu sabit gördüğü için beraat kararı vermiştir.

ENDER SARAÇ KİMDİR

Ender Saraç, Türkiye’de beslenme ve sağlık konularında bilinen bir uzman olarak öne çıkar. Sağlık üzerine yaptığı çalışmalar ve medyada yer alan programları ile geniş kitlelerce tanınmaktadır. Beslenme alanında derin bir bilgi birikimine sahip olan Saraç, Türkiye’de popüler bir sağlık danışmanı olarak kabul görmektedir.