Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Enflasyon Saat Kaçta Açıklanacak? Enflasyon Oranı Ne Zaman Açıklanacak? Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi

Milyonların dört gözle beklediği 2023 aralık ayı enflasyon açıklama zamanı geldi. Memur maaş zammı üzerinde belirleyici olan TÜİK enflasyon açıklaması için geri sayım başladı. Peki, enflasyon saat kaçta açıklanacak? Aralık enflasyon ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen soruların yanıtları ve yıllık enflasyon 2023..

Milyonların dört gözle beklediği

2024 yılına girişle birlikte tüm gözler 2023 yılı muhasebesine çevrildi. 2024 ocak ayına başlangıç yaptığımız bugünlerde aralık ayı enflasyon verileri beklenmeye başladı. Enflasyon verileri için geri sayıma geçen vatandaşlar son 5 aylık enflasyon bekledi ve enflasyon oranı ne zaman açıklanıyor, enflasyon verileri ne zaman açıklanacak sorularına yanıt aradı. Türkiye ekonomisini yakından takip eden vatandaşlar yıl sonu enflasyon beklentisi tablosuna göz attı. Peki, enflasyon saat kaçta açıklanacak? Aralık enflasyon ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

ARALIK ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yıllık enflasyon 2023 duyurusu bekleyen vatandaşlar gözlerini Türkiye İstatistik Kurumuna çevirdi. Büyük bir merakla 2023 yılının aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanması beklenmeye başladı. TÜİK tarafından açıklanacak olan aralık ayı enflasyon verileriyle birlikte memur maaş zammı tablosu ortaya çıkacak. Emekli zammı için de 6 aylık enflasyon farkı netleşmiş olacak. Tüm meraklı gözlerin çevrildiği TÜİK enflasyon beklentisi şekillendi. Milyonlarca memur ve emekliyi direkt olarak etkileyen aralık ayı enflasyon verisi için saat belli oldu.

TÜİK ENFLASYON SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Milyonlarca vatandaşın nefeslerini tuttuğu Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayı enflasyon verileri için saat ve tarih bilgisi geldi. 3 Ocak 2024 Çarşamba günü açıklanacak olan aralık ayı enflasyon verileri saat 10.00 itibariyle belli olacak. Yıllık ve aylık enflasyon rakamları ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı belli olacak. Aralık ayında enflasyonun aylık yüzde 3,19, yıllık ise yüzde 65,19 olarak açıklanması beklenirken net rakam için geri sayım başladı. TÜFE’nin aylık yüzde 3 civarında gelmesi halinde emeklilere yaklaşık yüzde 38 oranında zam yapılacak. Bu rakamın uygulanması halinde en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’den 10 bin 350 TL’ye yükselecek. Ekonomistler aralık ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 3,19 artacağını tahmin ediyor.