Engellenen CHP’li vekilleri savundu! “Şık olmadığı gibi ayıplı davranış”

AK Partili eski İl Yöneticisi Zeki Canşi, CHP Milletvekillerinin Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmamasına tepki gösterdi. “Bu davranış şık olmadığı gibi ayıplıdır” diyen Canşi, sorumluların hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Engellenen CHP’li vekilleri savundu! “Şık olmadığı gibi ayıplı davranış”

CHP milletvekilleri Boğaziçi Üniversitesi, mezuniyet etkinliği düzenlemek isteyen akademisyenlere ve öğrencilerine destek vermek için kampüse gitti. Ancak aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın da olduğu milletvekilleri üniversiteye alınmadı. Milletvekilleri, emniyet güçleri tarafından iteklendi. Uzun yıllar AK Parti Kocaeli Teşkilatında il yöneticiliği yapan ve 2023 Genel Seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneği (İDEBİR) Başkanı Zeki Canşi duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Milletvekillerine yapılan davranışın ayıplı olduğunu ifade eden Canşi, sorumluların hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

“SORUMLULAR HESAP VERMELİ”

Canşi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet törenine katılmak isteyen CHP milletvekillerinin güvenlik görevlileri tarafından engellemeleri ve bu sebeple arbede yaşanması doğru değil; son derece yanlıştır. Siyasette ılıman iklimin yaşatılmaya çalışıldığı günümüzde, bazı bürokratların bunu sabote etmesi, hilafına hareket etmesi, oluşturulmaya çalışılan toplumsal uzlaşma kültürüne darbe vurmaktır. Özel güvenlik görevlilerin milletvekillerini tartaklaması "milletvekili dokunulmazlığı" ilkesine aykırıdır. Bu davranış şık olmadığı gibi ayıplıdır. Sorumluların hesap vermesi kamu vicdanını rahatlatacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Senem Çalışkan