Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ensar Aytekin kimdir? Ensar Aytekin nereli, kaç yaşında?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) tecrübeli milletvekili Ensar Aytekin, siyasi hayatında önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Çıldır doğumlu olan Aytekin, ekonomik ve siyasi bilgi birikimiyle mecliste dikkat çekiyor.

Erken Yaşlardan İtibaren Siyasi İçerisinde

1972 yılında doğan Ensar Aytekin, ilk ve ortaöğretimini Ardahan’da, lise öğrenimini ise Kars Ticaret Lisesi’nde tamamladı. Ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olarak mali müşavirlik mesleğini icra etmeye başladı.

Siyasete Adım Atışı ve Yükselişi

Siyasi kariyerine genç yaşlarda adım atan Aytekin, 2001-2002 yılları arasında CHP Edremit Gençlik Kolu Başkanlığı ile siyasi hayatına başlangıç yaptı. Ardından, Edremit İlçe Saymanı ve Sekreteri olarak görevler aldı. Siyasi deneyimini arttırarak, 2012-2015 yılları arasında CHP Balıkesir İl Başkan Yardımcılığı görevine kadar yükseldi. Aynı zamanda 2013-2016 yılları arasında parti eğitmenliği de yaptı.

Milletvekilliği ve Meclis Faaliyetleri

2015 yılında Balıkesir’den milletvekili adayı olan Aytekin, CHP’nin Balıkesir’deki etkin isimlerinden biri olarak öne çıktı ve 2018 genel seçimlerinde 27. Dönem Balıkesir milletvekili seçildi. Şu an İçişleri Komisyonu üyesi ve Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi olarak görevlerini sürdürmektedir.