Erbakan’a vefa gecesine akın ettiler!
Milli Görüşün lideri Necmettin Erbakan için düzenlenen Vefa Gecesinde milli görüşe emek vermiş isimler bir araya geldi.
Cihannüma Kocaeli Temsilciliği, 12 yıl önce hayatını kaybeden Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan için vefa gecesi düzenledi. Kocaeli Kongre Merkezi Akçakoca Salonu’nda yapılan vefa gecesi akşam saatlerinde başladı. Kocaeli’de Milli Nizam Partisinden bugüne Milli Görüş davasına hizmet eden pek çok isme gecede plaket verildiği etkinlikte Saadet Partili, Yeniden Refah Partili ve AK Partili isimler bir araya geldi. Etkinlikte Necmettin Erbakan’ın Kocaeli’de yaptığı bir konuşma seyircilere izletildi.
MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER TOPLANDI
Erbakan ile ilgili anıların anlatıldığı anma programında Mesut Uçakan, Emine Şenlikoğlu, Ömer Karaoğlu, İbrahim Sadri, Ulvi Alacakaptan, Ekrem Kızıltaş, Mustafa Kurdaş programa onur konuğu olarak katılarak sahne aldı. Etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Cihannuma Genel Başkanı Rıza Yorulmaz, Başiskele Belediye Başkanı Yasin özlü, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Cihannuma Kocaeli İl Başkanı Serkan Seyhan ve milli görüş davasına gönül vermiş isimler katıldı.
“GLOBAL BİR HEDEFİMİZ VAR”
Şair İbrahim Sadri’nin sunuculuğunu yaptığı etkinlik İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra kürsüye Cihannuma Kocaeli İl Başkanı Serkan Seyhan çıktı. Seyhan konuşmasında, “Kendi medeniyetimizin birikiminden faydalanarak adil dünyayı yönetebilecek insanlar hedefliyoruz. Bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim. Salonumuz farklı yaş gruplarında, farklı mesleklerden farklı bakış açılarından insanlar ile dolu. Hepimizi bir araya getiren bir şey var. Milli görüş davası. Erbakan Hocamızın yaktığı milli görüş meşalesi ülke sınırlarını aşmıştır. Bugün dünya için reçete Erbakan Doktrinidir. Milli görüş bu ülkenin öz ve öz görüşüdür. Hedefimiz milli görüş davasının değerlerini ve ilkelerini gelecek nesillere taşımak, gençlerimiz ile bir araya gelerek bu kutlu yola teşvik etmek amacımızdır. Milli görüş etiketimiz ile iyi olanı, doğru olanı, adil olanı yapmak ve İslam’ı yaymak temel gayemizdir. Türk ordumuz ile bugün varız ve hazırız. Biz rahmetli Erbakan Hocamızdan teknolojiyi öğrendik. Erbakan Demek dünyanın gelecek vizyonuna uğrayan bir çağrıydı. Global bir hedefimiz var” dedi. Seyhan konuşmasının devamında Hasan Bitmez’e rahmet okudu.
“FARK ETMEDİKLERİMİZİ FARK ETTİREN ADAM”
Daha sonra kürsüye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın çıktı. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Tahir Büyükakın konuşmasını kısa tuttu. Gençlik yıllarında milli gençlik vakıflarının içinde olduğunu ifade eden Büyükakın, “Az önceki kısa videoyu izlerken o yıllardan bu zamana kadar sadece Türkiye’yi değil dünyanın tamamını hedef olarak gösteren bir yaklaşım ile dünyaya bakmayı, tüm mazlum coğrafyaları hedef almayı öğrenen, yeri geldiğince savunan adam. O zamana kadar farketmediklerimiz fark ettiren adam. Karşımızda hep öyle oldu. Yaşayarak da öğretti. Aynı zamanda bir eylem ve dava adamı. Dünyanın dört bir yanını örgütlenmeyi öğretti. Kudüs diyordu, Azerbaycan diyordu, Bosna diyordu. Onun hedefleri ile bazı kardeşlerimiz yoluna devam ediyor. Dünyanın en gür sedalarından biri Türkiye’den yükselecek. Türkiye güçlendikçe mazlum coğrafyalara huzur gidecek” şeklinde konuştu.
“KÖLELİĞİMİZİ FARK ETTİK UYANDIK”
Daha sonra kürsüye milli görüşün önemli isimlerinden Yazar/Şair Emine Şenlikoğlu çıktı. Ulvi Alacakaptan’ın hatırlanıp davet edilmesi beni çok mutlu etti. Bugünlerde emekli olanların hedeflenmesi beni hatırlatması kadar mutlu etti. Milli ifadesi kullanıldığında biz ırkçı mıyız neden bu ifadeyi kullanıyoruz diye düşünüyordum. Bunu Erbakan hocaya sordum. Bu Türk ırkçılığına girmez mi? Biz her ırktan insanları kucaklamaz mıyız diye sordum. Dedi ki ‘Milli Gençlik dediğimiz zaman farklı bir ruh var. Burada ırklar söz konusu değil ruhlar söz konusudur’ demişti. Allah hepimizin bakış açısında yanlışlar varsa düzeltmeyi ve dolu dizgin çalışacak azim nasip etsin. O kadar aldatılmışız ki köle olduğumuzu görememişiz. Burada da hakkımızı yemişler. Köleler her yerde özel kıyafetler giyerler. Öyle köleler olmuşuz ki kendi kıyafetlerimizi bile giymemişiz. Köleliğimizi fark ettik ve uyandık. Rabbim kölelikten uyanışımızı daha da hızlandırsın” dedi.
“MÜSLÜMANLAR TEKRAR BİR ARAYA GELDİ”
Daha sonra kürsüye tiyatro oyuncusu Ulvi Alacakaptan çıktı. Ateistlikten İslam’a geçiş sürecini anlatan Alacakaptan, İnsanlar ve Soytarılar oyununun hikayesini anlattı. Alacakaptan, “Yanından ayrıldığım Ferhan Şensoy bedavaya verdi tiyatroyu. İnsanlar ve soytarılar çok başarılı oldu. Şan tiyatrosunda 4 saat süren çok büyük bir gala ile bitti. Arkadaşlara da söylüyordum. Sene 1984 bütün liderler yasaklı. Erbakan Hocanın konuşma yapması bile yasak. Müslümanlar tekrar bir araya geldiler ve ortak bir şeyi paylaştılar. Bu bizim oyunun başarısından daha önemlidir. Son 22 seneden bizim işler bozuldu. İzmit bizim en çok geldiğimiz yerlerden biriydi. Aile büyüklerim Bağçeşme'de yatıyor, ben de Çukurbağ’da büyüdüm. İnsanlar ve soytarıları 6 kez oynadık İzmit’te 22 senedir İzmit’te tiyatro oynamadık. Milli gençlik vakfı bizim oyunlarımızı organize ederdi” dedi.